NOTÍCIES

Almussafes convoca la seua III Setmana de la Salut amb el lema “Ciutat Saludable”

Dilluns que ve 2 de maig, a les 19 hores, l’alcalde presidirà la inauguració oficial de la convocatòria 2016

El consistori municipal ha consolidat la Setmana Saludable com a part de la programació anual

Enguany, la Fira de la Salut es desplaça fins a l’Àgora del parc Central, el dissabte 7 i diumenge 8 de maig


Almussafes s’activa de nou amb set jornades centrades en l’activitat física i la salut, que es desenrotllaran del 2 al 8 de maig. “Almussafes, ciutat saludable” és el lema de capçalera de la tercera edició de la Setmana de la Salut, una iniciativa municipal amb què l’ajuntament, a través de la seua Regidoria de Sanitat, aposta per activar i potenciar un estil de vida saludable entre tots els col•lectius de la població. El consistori municipal compta de nou amb la col•laboració de bona part dels establiments comercials de la localitat relacionats amb la sanitat, l’esport i l’agricultura, i amb la participació dels quatre centres educatius, del Departament de Salut de la Ribera i del Centre de Salut Pública d’Alzira, en el disseny d’una agenda d’activitats que conjuga formació, esport i diversió.

Als 19 hores de dilluns que ve 2 de maig, la sala d’actes del Centre Cultural acollirà l’acte inaugural de la tercera edició de la Setmana de la Salut d’Almussafes, un ambiciós programa amb què el consistori d’Almussafes defén i transmet els hàbits de vida saludables amb eslògans com “Ciutat saludable” “Activa’t” i “Activitat física i salut”.

L’alcalde, Toni González, el director gerent del Departament de Salut de la Ribera, el Dr. Javier Palau, el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, i la directora de l’Àrea, Laura Acuña, presidiran l’acte inaugural, en el que s’abordaran qüestions com la inclusió d’Almussafes en la xarxa de ciutats saludables, l’adquisició de desfibril•ladors per als edificis públics i les millores del transport a l’Hospital de la Ribera.

Després de l’obertura per part de les autoritats, l’estrela de la vesprada serà l’esportista d’elit d’Almussafes, l’atleta Laura Méndez, la qual i junt amb representants d’alumnes del CEIP Almassaf i del CEIP Pontet, intervindrà per a analitzar els factors que determinen un estil de vida saludable.

Igual que en les anteriors convocatòries, la cerimònia inaugural es clausurarà amb un berenar, amb la fruita com a protagonista, que se servirà en la cafeteria del Centre Cultural per a tots els assistents a l’acte.

L’agenda d’activitats, que es clausurarà el diumenge 8 de maig, inclou seminaris de reanimació cardiopulmonar en tots els centres educatius, una àmplia diversitat de conferències i tallers impartits per prestigiosos professionals, trobades esportives, dos marxes, una d’elles escolar i contra l’obesitat infantil i l’obra oberta a tota la ciutadania, i una Fira de la Salut, que s’emplaçarà durant les jornades del dissabte 7 i diumenge 8 de maig, en l’Àgora del parc Central.

L’edil delegat de Sanitat anima a tota la ciutadania a sumar-se a l’oferta d’actes convocats durant la setmana saludable monogràfica. Com a al•licient, els participants en cada una de les activitats programades rebran un bitllet per al sorteig públic de tres bicicletes de passeig Conor i de tres patinets Space Scooter. Els tiquets es depositaran en l’urna que l’Ajuntament habilitarà en l’estand municipal de la Fira de la Salut i el sorteig se celebrarà a les 13.10 hores de diumenge que ve 8 de maig, coincidint amb la clausura de la Fira.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT