IGUALTAT

Almussafes continua amb la seua lluita per la igualtat amb la campanya “Fes el que t’agrada”

El projecte, que forma part del I Pla Municipal d’Igualtat d’Homes i Dones de la localitat, està protagonitzat per set veïns i veïnes

L’Ajuntament ha instal·lat dues grans lones en les façanes del Centre Cultural i la Casa Consistorial i ha col·locat cartells en els edificis públics


“Fes el que t’agrada” és el títol de la campanya institucional que ha emprés la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almussafes per a trencar tòpics sobre el paper que han d’exercir els homes i les dones en la societat. Per a això, la creativitat del projecte planteja set cartells protagonitzats per set persones de la localitat, als quals acompanyen diverses frases que versen sobre àmbits com l’esport, el treball o les tasques domèstiques. “Malgrat estar en ple segle vint-i-un continua havent-hi reticències a acceptar que cada persona és lliure per a fer el que veritablement li omple i amb aquesta campanya busquem precisament això, reivindicar la llibertat”, explica l’edil de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, sobre aquesta iniciativa inclosa en el I Pla Municipal d’Igualtat de Gènere d’Almussafes.

Aprofitant l’imminent inici de la IV Setmana per la Igualtat d’Almussafes, que es desenvoluparà de l’1 al 8 de març en diferents punts del nucli urbà, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de la localitat acaba de llançar una nova campanya de conscienciació amb la qual pretén continuar avançant en els objectius establits en el I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes.

La iniciativa, titulada ‘Fes el que t’agrada’, està composta per un total de set cartells diferents en els quals set veïns i veïnes de la població llancen missatges per a trencar tòpics i derrocar mites sobre els rols que poden adoptar home i dones en els diferents àmbits de la vida. “Malgrat estar en ple segle vint-i-un continua havent-hi reticències a acceptar que cada persona és lliure per a fer el que veritablement li omple i amb aquesta campanya busquem precisament això, reivindicar la llibertat”, ressalta la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud.

A més de col·locar els cartells en els llocs més concorreguts de cada edifici municipal, també s’han penjat dues grans lones amb totes les imatges de la campanya als balcons del Centre Cultural i de la Casa Consistorial, “una mesura amb la qual volem visibilitzar al màxim aquesta causa, que no deixa de ser la causa de tot país que vulga avançar cap a una societat 100% igualitària”, destaca l’edil.
 
La ciutadania posa imatge a la campanya
 
Sara Grau Ramón protagonitza el primer dels cartells, al qual acompanya la frase “Em quede amb el baríton”, en al·lusió al tipus de saxofon que toca. Per part seua, David Polo Pons apareix en un altre dels pòsters al costat de l’eslògan “La neteja no té sexe”, amb el qual l’Ajuntament pretén incidir en la importància de coresponsabilitzar-se de les tasques domèstiques. La tercera de les imatges està dedicada a l’esport. La jugadora Laia Alepuz Monserrat anima als almussafenys i les almussafenyes a practicar aquelles disciplines esportives amb les quals cada persona se senta bé a través del missatge “Marquem un gol igualitari”. D’igual manera, Laia Navarro Moya incideix en aquesta qüestió en un altre dels cartells, en el qual apareix el text “Al kick boxing faig esport i amistats”.

“Cosir m’ompli de vida”, assegura Enrique Bosch Duart en un dels cartells d’aquesta campanya institucional, mentre Noemí Sáez Oliver apareix en una altra de les imatges llançant un missatge relacionat amb l’àmbit professional, atés que està fotografiada al costat d’un vehicle industrial i amb la declaració “Carretonera és una eixida laboral” inserida en el disseny gràfic. Finalment, la taxista local Antonia García Sánchez apareix al costat del seu vehicle i el comentari “El millor és la gent que coneixes” en l’última de les peces d’aquesta campanya institucional emmarcada dins del desenvolupament de l’I Pla d’Igualtat de Dones i Homes impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES