ARTS ESCÈNIQUES

Almussafes consciencia sobre l’abús dels plàstics amb l’espectacle ‘Amagatalls secrets’

La localitat programa per al pròxim diumenge 29 de novembre a les 17:00 hores aquesta obra de la companyia Escandall Teatral, que es representarà en l’Àgora del parc Central

A causa de les restriccions per la pandèmia, malgrat que l’assistència és gratuïta i no es requereix la recollida prèvia de les entrades, s’ha limitat l’aforament a 300 persones i es controlaran els accessos


El pròxim diumenge 29 de novembre, a les 17:00 hores, l’Àgora del parc Central acollirà la representació de l’espectacle teatral ‘Amagatalls secrets’, d’Escandall Teatral. A través de la mímica, els sons, la música i els elements visuals, l’obra busca fer reflexionar al públic sobre l’abús dels plàstics i les conseqüències que té per al planeta l’acumulació d’aquest material. L’accés serà lliure i gratuït i sense recollida prèvia d’entrades, encara que amb aforament limitat a 300 espectadors i espectadores a causa de les restriccions sanitàries.

Les arts escèniques continuen presents en la programació cultural almussafenya de novembre. L’Ajuntament d’Almussafes oferirà el diumenge 29 d’aquest mes, a les 17:00 hores en l’Àgora del parc Central, la representació de l’obra ‘Amagatalls secrets’, primera peça de la trilogia ‘Distopia’, d’Escandall Teatral. La companyia, integrada en Xarxa Teatre, planteja en aquesta història una societat distòpica per a fer reflexionar al públic sobre “la necessitat imperiosa de prendre consciència mediambiental” i la importància “d’entendre que el plàstic ha de ser reconvertit en una matèria reutilitzable”.

Al llarg de 50 minuts, Escandall planteja “un viatge per una societat distòpica on no existeixen les paraules, on la gent es comunica mitjançant la mímica, els sons, la música i elements visuals d’una impactant plasticitat”, assenyalen. D’aquesta manera, proposen “una obra divertida i poètica, encara que profunda i reflexiva que no deixa a ningú indiferent”. “És una proposta dirigida a tots els públics amb la qual volem que la ciutadania gaudisca d’una vesprada agradable mentre es fa preguntes sobre si els nostres hàbits de consum són els més adequats per al futur del nostre planeta”, comenta el regidor de Cultura, Àlex Fuentes.

Per a gaudir de l’espectacle, que és gratuït, no és necessari recollir prèviament les entrades. No obstant això, a causa de les restriccions sanitàries establides per la pandèmia, s’ha limitat l’aforament a 300 persones en cadires i es realitzarà control d’assistència. Així, l’Ajuntament permetrà l’entrada al recinte des de les 16:30 hores i únicament fins que es complete el citat aforament.

“Des de l’executiu municipal d’Almussafes continuem apostant per la cultura en espais a l’aire lliure, en aquest cas amb una història que ens deuria fa reflexionar sobre com volem que siga el nostre futur en la Terra. Crec que val la pena conéixer el punt de vista que planteja ‘Amagatalls secrets’, una proposta perfecta per a ser gaudida en família”, afig l’edil.

La producció

‘Amagatalls secrets’ forma part de la trilogia mediambiental ‘Distòpia’, produïda per Escandall Teatral en coproducció amb el XXXI Festival Artístic Internacional Invasió de Cultura Popular (FAICP) de Bogotà, ciutat en la qual es va estrenar al desembre de 2019. Han col.laborat també en la producció l’Institut Valencià de Cultura (IVC) de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló.

La proposta, signada per Vicent Martí Xar, produïda per Laia Vilanova i dirigida per Leandre Ll. Escamilla amb l’ajuda d’Óscar Luna, compta en l’elenc artístic amb els actors i actrius Paula Escamilla, Diana Bernal, Oscar Luna i José Gómez, així com amb les ballarines Carla Escamilla i Lara Monferrer. L’escenografia l’ha dissenyada Josep Gil i la música l’ha composta Samu Parejo. També formen part dels crèdits Esther Anglés (regidoria), Loeletesdebú (disseny i confecció del vestuari), María Dolores Calduch (sastreria), Ángel Carrasco ‘El Nano’ (il.luminació) i Josep Gil (disseny gràfic i direcció d’art).