IGUALTAT

Almussafes clama contra la violència de gènere

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, i la presidenta de l’Associació de Dones Progressistes, Alicia Benavent, han apostat per accions conjuntes per a la seua eradicació en la concentració d’este matí

L’Ajuntament repartix bosses de compra amb segell reivindicatiu i la Policia Local se suma a la campanya mostrant missatges de conscienciació


Veïns i veïnes d’Almussafes s’han congregat hui al migdia en la Casa Consistorial per a mostrar el seu rebuig de totes les formes de violència contra la dona. L’edil de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, ha procedit a l’obertura de l’acte reivindicatiu, que ha inclòs la lectura del manifest en solidaritat amb les víctimes per part de la presidenta de l’Associació de Dones Progressistes, Alicia Benavent, entitat que ha organitzat la trobada en col·laboració amb el consistori municipal. La iniciativa s’emmarca en el calendari d’actes commemoratius impulsats des de l’Ajuntament per a combatre esta xacra social i conscienciar a la ciutadania de la necessitat de treballar conjuntament per a eradicar-la.

Almussafes s’ha manifestat públicament contra la violència de gènere en la concentració celebrada a les 13 hores de hui divendres, 23 de novembre, en l’Ajuntament amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra a nivell mundial diumenge que ve 25 de novembre.

Un any més, el propi consistori municipal i l’Associació de Dones Progressistes han unit forces per a alçar la seua veu de denúncia i condemna enfront de qualsevol acte que atempte contra la integritat i dignitat de la dona, i de defensa d’una societat justa i igualitària, sense violència, en la que les dones i els hòmens puguen participar equilibradament en tots els àmbits i prendre conjuntament les decisions que els afecten.

La presidenta de l’entitat, Alicia Benavent, ha llegit un manifest de l’ONU Dones que parteix del moviment sorgit amb el lema #yotambién, en el qual han deixat constància davant dels presents del compromís de la societat amb esta reivindicació.

Desenes de veïns i veïnes de la localitat s’han reunit per a rebutjar frontalment el que la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, ha definit durant la seua intervenció com “una autèntica plaga social que, desgraciadament, afecta tots els països del món i que suposa un autèntic atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones i una injustícia manifesta que impedix que la nostra societat continue avançant per la senda de la democràcia, del benestar i del progrés social que tots i totes desitgem”. L’acte ha conclòs amb un minut de silenci en homenatge a les víctimes.

L’Ajuntament ha llançat també hui una de les campanyes integrades en l’agenda prevista per al 25 de novembre, consistent en la distribució de diferents unitats de bosses de compra amb el clar missatge: “Qui be t’estima, et farà plorar riure”.

Així mateix, el Cos Policial ha volgut mostrar el seu suport a les víctimes, sumant-se al violeta. Tant l’nspector com els oficials i agents del Departament Policial porten unes bandes en què es poden llegir afirmacions com “La Policia al teu costat”, “No és No” i l’hashtag #NoALaViolènciaDeGènere

L’acte ha conclòs amb un minut de silenci en homenatge a les víctimes de la violència masclista.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES