ESPORTS

Almussafes, ciutat del running durant un dia per una bona causa

Amb més de mil inscrits i un total de 8.940€ recaptats, finalitza un diumenge que ja ha fet història en el Polígon

L’atleta d’Almussafes, Laura Méndez, i el corredor Miguel Váquez vencen en la prova solidària


El diumenge 21 de febrer, va tindre lloc en el parc Industrial Joan Carles I la II edició de la carrera “Queda’t sense alé per la Hipertensió Pulmonar”, una 10 k organitzada per APPI en col•laboració amb la Causa María Moreno, els beneficis de la qual aniran íntegrament destinats a l’Associació Nacional d’Hipertensió Pulmonar. Un miler d’amants del running, entre ells els socis del Club d’Atletisme Almussafes, una gran quantitat de veïns i veïnes a títol particular i també treballadors del polígon, van participar en la carrera que finalment es va adjudicar Laura Méndez, en categoria femenina, i Miguel Vázquez, en masculina. El regidor d’Esports, Pau Bosch, també es va inscriure en esta segona edició de la carrera, convocada amb fins benèfics, en la que finalment es van recaptar quasi 9.000 euros.

Amb María Moreno, qui va morir a causa d’esta malaltia fa dos anys, com a motivació principal de l’esdeveniment, més d’1.000 corredors es van donar cita en el Polígon Industrial per a disfrutar d’un gran dia d’activitat esportiva i emoció per a tots els implicats. Els guanyadors van ser, en la categoria femenina Laura Méndez, amb un temps de 36:35; i en la categoria masculina Miguel Vázquez, que va completar el recorregut amb 34:01.

Amb Obra Social La Caixa com a col•laborador principal, l’Ajuntament d’Almussafes, Yanfeng i Actelion com a patrocinadors de l’esdeveniment i més de vint empreses col•laboradores, este significatiu acte va ser possible. Per segon any consecutiu, un gran grup de voluntaris es va organitzar al voltant de l’esdeveniment per a coordinar i controlar totes i cada una de les labors necessàries per al correcte desenrotllament d’un esdeveniment esportiu d’esta magnitud en què esport i solidaritat s’han unit amb l’objectiu de recaptar fons per a l’Associació Nacional d’Hipertensió Pulmonar. “De nou, hem brindat el nostre màxim suport a la Causa María Moreno, ja que considerem que iniciatives amb estos fins han de comptar amb el màxim compromís per part d’una institució com la nostra”, explica l’edil d’Esports, que va viure la jornada esportiva en primera persona, apostant per córrer el circuit al complet amb un temps de 01:10.

“Des d’APPI, per segon any consecutiu, ens hem unit a la lluita de qui està patint esta malaltia i al dolor de qui va perdre la vida alliberant esta batalla, amb un mateix fi, prompte, molt prompte, poder donar amb la capellà d’esta denominada “malaltia rara” que cada any es cobra la vida de moltes persones”, comenten.

Així mateix, des de l’organització s’agraïx l’esforç realitzat pels assistents, participants, corredors, voluntaris, empreses col•laboradores i patrocinadores i de tot aquell que, d’una manera o una altra, s’ha implicat en l’organització de la segona edició de la carrera “Queda’t sense alé per la hipertensió pulmonar”.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES