BENESTAR SOCIAL

Almussafes amplia de 3 a 4 el nombre d’auxiliars d’infermeria per al Servici d’Ajuda a Domicili

Actualment, el programa atén a un total de 20 usuaris en algunes tasques essencials de la seua vida diària, principalment d’atenció personal

Els responsables municipals es reunixen amb el coordinador mèdic de l’Àrea de Salut per a iniciar una col•laboració que permeta el creixement del servici


L’Ajuntament d’Almussafes té la voluntat de fer créixer el Servici d’Ajuda a Domicili (SAD), oferit als veïns d’Almussafes des de fa més de dos dècades. A la recent d’incorporació d’un nou auxiliar d’infermeria al grup de tres que desenrotllen el programa, se suma la intenció de l’executiu d’estretir llaços de col•laboració amb l’Àrea de Salut. En este sentit, este mateix matí, el regidor de Sanitat i Benestar Social, Faustino Manzano, junt amb els tècnics del departament municipal s’ha reunit amb el coordinador mèdic de l’àrea de Salut i altres professionals sanitaris per a informar-los d’esta iniciativa municipal i concretar fórmules estratègiques que permeten la derivació de pacients amb afectació d’autonomia, que es puguen convertir en futurs usuaris del servici municipal. Dels 81.000 euros dotats en el pressupost de 2015 al desenrotllament de l’esmentat programa, tan sols es van destinar 55.517 i el consistori d’Almussafes pretén esgotar enguany 2016 la citada partida, consignada així mateix amb la mateixa quantia econòmica, a través de l’adhesió d’un nombre més gran de beneficiaris a la prestació d’este servici gratuït.

L’Ajuntament d’Almussafes, a través de la Regidoria de Benestar Social, anuncia la incorporació d’un nou auxiliar d’infermeria al Programa d’Ajuda a Domicili del consistori amb l’objectiu de millorar el servici que oferix als veïns. D’esta manera, l’equip encarregat d’ajudar en els seus domicilis a les persones que per la seua situació de dependència no poden dur a terme algunes de les tasques bàsiques de la seua vida quotidiana passa de tres a quatre integrants.

“Estem treballant en la màxima difusió del servici municipal, amb la finalitat prioritària de permetre l’accés d’un nombre més gran de ciutadans al programa ja que moltes famílies, per les seues circumstàncies laborals, no poden oferir a les persones dependents tota l’atenció que necessiten i perquè és un símptoma del nostre ple compromís amb la qualitat de vida”, destaca el regidor de Benestar Social i Sanitat, Faustino Manzano.

Per a millorar la intervenció terapèutica en les persones amb afectació d’autonomia i aconseguir la seua permanència en l’entorn, hui dimarts 21 de març s’ha celebrat una reunió de coordinació dels responsables municipals del Servici d’Ajuda a Domicili i els professionals sanitaris de l’Àrea de Salut. L’edil, junt amb la directora de l’àrea, Laura Acuña, i la treballadora social d’Almussafes, Ester Sapena, s’han desplaçat fins al Centre de Salut de Benifaió, per a estudiar les futures estratègies de col•laboració que faran possible el creixement gradual d’este programa municipal. El coordinador mèdic de l’Àrea de Salut, Óscar Pérez, la treballadora social de Sanitat, Carmen Soler, i la coordinadora d’Infermeria de la Zona Bàsica, Ana Alabort, han valorat molt positivament este recurs i la sensibilitat demostrada per l’ajuntament i s’han compromés a cooperar activament amb el mateix. De fet, es va a concertar una reunió amb els metges d’atenció primària d’Almussafes per a informar-los amb detall de les característiques concretes del SAD.
 
81.000 euros destinats a ajudar les persones amb carències d’autonomia
 
En l’actualitat, el servici, que s’oferix a través de l’empresa Gesmed però que està finançat íntegrament amb fons municipals, atén a un total de 20 usuaris. Durant el passat any 2015 es van invertir 55.517 € en esta partida, encara que el pressupost ascendia a 81.000 euros. “El fet que comptem amb pocs beneficiaris és la causa d’eixe romanent econòmic”, comenta Manzano. Enguany, l’ajuntament ha destinat de nou 81.000 euros a esta qüestió i la voluntat de l’executiu és que cap veí d’Almussafes quede desatés per desconeixement de l’existència del programa. Per això, es recorda que esta línia d’ajudes continua disponible i es pot sol•licitar seguint el procediment habitual en el departament de Benestar Social, ubicat en la planta baixa del centre de salut.

Per a poder accedir al mateix, és imprescindible estar empadronat a Almussafes amb una antiguitat del menys un any i acreditar que la persona beneficiària no pot realitzar per ella mateixa les tasques per a les que sol•licita l’ajuda. A més, és necessari demostrar que el sol•licitant no compta amb recursos econòmics per a costejar el servici.

Els quatre auxiliars encarregats de realitzar este treball col•laboren amb els beneficiats del servici durant una hora al dia en les tasques relacionades amb la higiene personal i l’atenció en la llar i faciliten la seua relació amb l’entorn i a nivell educatiu.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES