BIBLIOTECA

Almussafes acull la VIII Trobada de Clubs de Lectura de la Ribera

La iniciativa es va celebrar el passat divendres 28 de juny a les 20 h. a la Biblioteca Pública Municipal i en ella van participar 150 persones de sis localitats

‘Gegants de gel’, de l’escriptor Joan Benesiu, va ser l’obra triada en aquesta ocasió per a comentar durant l’activitat


Les Biblioteques Públiques de Corbera, Guadassuar, Llombai, Polinyà del Xúquer, Sollana i Almussafes van organitzar el passat divendres 28 de juny en aquesta última localitat la VIII Trobada de Clubs de Lectura de la Ribera, una activitat a la qual van assistir 150 persones de les citades poblacions per a comentar, analitzar i debatre sobre el llibre ‘Gegants de gel’, de Joan Benesiu, qui va estar present en la convocatòria. La iniciativa va concloure amb un sopar de germanor a l’esplanada del Centre Cultural.

La literatura va reunir el passat divendres 28 de juny a Almussafes a 150 persones de les localitats d’Almussafes, Corbera, Guadassuar, Llombai, Polinyà del Xúquer i Sollana en la VIII Trobada de Clubs de Lectura de la Ribera, una iniciativa impulsada per les Biblioteques Públiques Municipals de les citades poblacions amb la qual els respectius Ajuntaments pretenen posar en contacte a les persones de la comarca que durant el curs se citen per a reflexionar conjuntament sobre diferents obres literàries.

Enguany, el llibre triat per a analitzar durant la concentració va ser ‘Gegants de Gel’, història publicada en 2015 per Joan Benesiu, pseudònim de l’escriptor de Beneixama Josep Martínez Sanchis, i que des de la seua edició ha collit diversos guardons, entre els quals es troben el Premi Llibreter de Narrativa 2015 i el Premi Joan Crexells de Narrativa en 2016. Benesiu va estar present en la sessió, “aportant a la tertúlia un punt de vista molt interessant per a entendre la història que tracta de transmetre’ns”, afirma el regidor de Cultura, Alex Fuentes, qui posà de manifest la ferma aposta de l’Ajuntament quant a la promoció d’actes amb segell literari durant la trobada, que tingué al Club de Lectura d’Almussafes com a amfitrió.

‘Gegants de gel’

L’obra seleccionada pels clubs de lectura per a aquesta sisena trobada acumula ja més de tres edicions des que va veure la llum. Benesiu, professor de filosofia, situa l’acció de ‘Gegants de gel’ en un bar de la ciutat argentina d’Ushuaia, on es troben diferents personatges arribats de diferents llocs del món, entre els quals es troben un parisenc que fuig de la seua família acomodada, un anglés que s’allunya d’un horror familiar, un jove mexicà estudiant de química, un xilé circumspecte i silenciós, un escriptor immers en una cerca amb motius poc clars i una polonesa, propietària de l’establiment. Entre els temes destaca la cerca de la identitat i el mite de la frontera.

El club de Lectura d’Almussafes va començar la seua trajectòria en el món de les lletres al setembre de 2014 i des de llavors han anat sumant-se nous lectors i lectores que, mensualment, es donen cita a la Biblioteca Pública per a conversar, analitzar i opinar sobre la lectura triada. “Des de la Regidoria animem a tota la població a unir-se al club la pròxima temporada, perquè és una bona manera de compartir inquietuds literàries i de conéixer nous autors i autores en un ambient familiar en el qual tothom és benvingut”, assenyala Fuentes.

Categorías:BIBLIOTECA, NOTÍCIES