NOTÍCIES

778 hores de treball

El desenrotllament de l’aplicació suposa un estalvi de set segons en la fabricació de cada cotxe

El dispositiu reduïx en un 7% l’error humà en la cadena de muntatge


Ford ha creat una aplicació, un dispositiu wearable que es connecta a un smartphone Android, que està provant en la fàbrica valenciana d’Almussafes i que millora l’eficiència en la planta al permetre revisions de qualitat més precises en vehicles nous. El nou sistema ha ajudat a reduir les fallades humanes en un 7 % i ha aconseguit que la fabricació de cada vehicle siga set segons més ràpida. Si la previsió de fabricació a Almussafes és de 400.000 unitats, esta mesura suposarà, aproximadament, un estalvi de 778 hores de treball.

El fabricant d’automòbils Ford ha desenrotllat una nova aplicació per a ‘smartphones’ que permet als treballadors del centre productiu d’Almussafes estalviar-se un recorregut de més d’un quilòmetre diari durant la seua jornada laboral. La tecnologia aplicada, un dispositiu wearable que es connecta a un smartphone Android, també permet als operaris de la línia de producció realitzar comprovacions in situ i detindre les línies de producció si fóra necessari.

Fins ara, els operaris de la fàbrica utilitzaven un sistema basat en paper que els obligava a caminar més d’un quilòmetre diari per a accedir a les dades en un PC de sobretaula. No obstant això, en l’actualitat esta tecnologia per Bluetooth reconeix els requisits exactes de qualitat de cada vehicle que passa per la línia de muntatge i els mostra en la pantalla tàctil del dispositiu de monyica, amb la qual cosa els membres de l’equip tenen la possibilitat de revisar-les i aprovar-les a l’instant.

El nou sistema ha ajudat a reduir les fallades humanes en un 7 % i ha aconseguit que la fabricació de cada vehicle siga 7 segons més ràpida. Només a València, on s’espera que se superen les 400.000 unitats fabricades enguany, esta mesura suposarà, aproximadament, un estalvi de 778 hores de treball.

Esta mesura innovadora forma part del pla de millora i ampliació de les instal•lacions valencianes, per a la que Ford hi ha invertit 2.300 milions d’euros. Almussafes ha viscut in situ este projecte pilot que la marca de l’oval pretén ampliar a altres plantes e la companyia al quedar provada la seua eficàcia i eficiència.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ