JOVENTUT

24 alumnes participen en la XVI edició dels cursos d’escacs que organitza el consistori d’Almussafes

Els tallers, convocats per la Regidoria de Joventut, se celebren del 19 al 28 de setembre i tenen una duració de 8 hores

Per tercer any consecutiu, l’empresa Escola Valenciana d’Activitats impartix el curs, que està segmentat en tres nivells de coneixements


La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes aconseguix consolidar la pràctica dels escacs amb els tallers que s’impartixen en el Centre d’Informació Juvenil de la localitat, del 19 al 28 de setembre, en horari vespertí. Un total de 24 alumnes (7 inscrits en el nivell d’iniciació, 8 en el nivell d’aprenentatge i 9 en el de perfeccionament) s’han matriculat en un curs que els permetrà endinsar-se en el domini d’este famós joc de taula i millorar les diferents tàctiques i estratègies. El termini d’inscripció en esta refermada activitat va finalitzar dilluns passat, dia d’obertura del curs. Les altes van poder efectuar-se de forma presencial (en el propi CIJ o en el pavelló Poliesportiu) o a través de la plataforma SERVIWEB, amb accés des de la pàgina web municipal.

Com cada mes de setembre des de fa setze anys, esta iniciativa compta amb la fidelitat de veïns de diferents edats. De fet, tots els majors de 6 anys que ho desitgen poden participar en este curs independentment dels seus coneixements previs. El consistori del municipi aposta per un programa d’aprenentatge que permet als alumnes allunyar-se dels valors imposats per la nova era tecnològica per a aprofundir en altres habilitats intel•lectuals i entrenar, d’esta manera, el pensament.

Per tercer any consecutiu, un professor especialista de l’empresa Escola Valenciana d’Activitats (EVA, S.L.) és l’encarregat d’impartir este programa formatiu. De la mateixa manera que en l’anterior edició, el preu general del curs és de 10€, encara que en el cas dels desocupats el consistori contempla descomptes del 50% i, per als posseïdors del Carnet Jove, d’un 10%. Tal com manifesta la regidora de Joventut, Davinia Calataiud, el consistori anima als ciutadans a participar en estos tallers, els quals “complementen l’àmplia oferta lúdica anual proposada des de l’Ajuntament i suposen, a més, una oportunitat per a desenrotllar diverses habilitats en un entorn lúdic en què conviuen persones de totes les edats”.

D’altra banda, a més de comptar amb este programa de cursos, els interessats en els escacs podran disfrutar d’altres dos propostes relacionades amb esta especialitat: el torneig que se celebra anualment en el mes de juny i l’obert disputat a finals d’any, dos trobades en què poden posar a prova els coneixements adquirits.

Beneficis dels escacs

Segons indiquen els experts en esta disciplina, els escacs són un mitjà de reflexió molt eficaç i permeten integrar-la com a part important de la resolució de situacions problemàtiques del dia a dia. Així mateix, este esport resulta un instrument imprescindible per a treballar en el que es coneix com aprendre a aprendre, desenrotllant aptituds i talent per a l’autoaprenentatge a partir del reforç d’activitats com l’autodisciplina, la presa de decisions, la independència cognoscitiva i l’aplicació d’un raonament lògic.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES