JOVENTUT

Un centenar de xiquets i adolescents participen en el campament d’estiu de l’Ajuntament d’Almussafes

Des de hui dilluns 1 i fins al pròxim dilluns 15 d’agost, gaudiran d’una àmplia varietat d’activitats en l’alberg Mas de Borràs, a Castelló


Aquest matí, els 99 xiquets i adolescents inscrits en el campament d’estiu organitzat per l’Ajuntament d’Almussafes han partit cap a Villarhermosa del Río, a Castelló, per a gaudir de les activitats que han preparat per a aquesta primera quinzena d’agost els responsables de l’alberg Mas de Borràs. Durant quinze dies, tindran l’oportunitat de conèixer de prop abundants disciplines esportives i d’aventura així com de visitar la zona i banyar-se en la piscina situada en les instal•lacions. El consistori municipal subvenciona aquesta activitat, que porta celebrant-se des de 1990, i ha aplicat descomptes per als quals disposen del Carnet Jove, per als xiquets amb pares en l’atur i per a famílies amb més d’un dels seus membres inscrits en l’activitat.

L’esplanada del Centre Cultural d’Almussafes ha sigut aquest matí el punt de trobada dels 99 inscrits en el campament d’estiu organitzat per l’Ajuntament de la localitat. Pares, mares, familiars i amics els han acomiadat abans de partir amb autobús rumb a l’alberg Mas de Borràs, situat en el municipi castellonenc de Villahermosa del Río. Durant els pròxims quinze dies, els participants es divertiran amb un complet programa d’activitats en el qual tenen cabuda la pràctica d’esports d’aventura com tirolina, ràpel, piragüisme i escalada, els jocs nocturns i les gymkhannes, i les excursions.

Les eixides per la zona ocuparan també un espai destacat. Està prevista la realització de diverses rutes pel barranc de la Oz, la cova Quina, el Penyagolosa, els aiguamolls de la Cimorreta i la visita al nucli urbà de Villahermosa del Río i els seus dos monuments més importants, el seu castell i la seua església.

Entre els objectius plantejats per a aquesta activitat, que programa la Regidoria de Joventut del consistori des de fa vint-i-sis anys, destaquen acostar als escolars valors com el respecte al medi ambient, la difusió de la importància de realitzar activitat física, potenciar l’esperit lúdic i el treball en equip, reforçar hàbits positius per a l’autonomia i el desenvolupament personal i introduir als xiquets valors com la igualtat de sexes, la responsabilitat, la diversitat i el respecte.

“L’estiu permet plantejar activitats d’aquest tipus, divertides i atractives per als joves, però també perfectes per a fomentar l’aprenentatge de valors molt importants per al seu futur. Per açò mateix continuem apostant per aquesta iniciativa que ens sembla una excel•lent alternativa per a aquesta època de l’any”, explica la regidora de Joventut, Davinia Calatayud, qui té previst visitar als acampats el pròxim diumenge dia 7.

Els 99 participants, amb edats compreses entre els 7 i els 17 anys, es dividiran en dos grans grups en funció de la seua edat. En un d’ells estaran els estudiants de Primària, integrat per 49 xiquets, i en un altre els de l’ESO, que sumen 50. La major part d’ells, un total de 67, tenen entre 11 i 14 anys. Tots ells han comptat amb un preu subvencionat per l’Ajuntament d’Almussafes, la qual cosa ha permès a les famílies estalviar-se part del cost de l’estada. A més, la Regidoria de Joventut ha facilitat les inscripcions oferint descomptes per disposar del Carnet Jove, per tenir als progenitors aturats i per a famílies amb més d’un integrant en el campament.

L’alberg Mas de Borràs està situat en una masia del segle XV totalment restaurada que es troba a poc més d’un quilòmetre de la localitat de Villahermosa del Río i a 58 de Castelló de la Plana, i compta amb totes les instal•lacions necessàries per a dur a terme activitats turístiques d’aquest tipus. Disposa d’un total de 14 habitacions, cuina equipada per a atendre als comensals, menjador amb capacitat per a 150 persones i un ampli terreny exterior format per un teatre a l’aire lliure per a realitzar vetlades nocturnes, plaça per a fer jocs i dinàmiques, jardins amb arbres, circuit de minigolf, recinte de tir amb arc i piscina.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES