NOTÍCIES

Trobada de Dones Càritas a Almussafes

El municipi va rebre a 120 dones incloses en el programa IFAM que desenvolupa Càritas Diocesana València


Trobada de Dones Càritas a Almussafes

Almussafes va ser ahir dimarts, 28 de març, la seu triada per Càritas Diocesana de València per a la celebració de la Trobada de Dones del programa IFAM (Infància, Família, Adolescència i Dona) que desenvolupa l’organització religiosa. L’Ajuntament d’Almussafes va organitzar juntament amb Càritas València i la col·laboració de APPI Ribera Baixa, la parròquia Sant Bartolomé i Càritas Almussafes, la jornada integrada per un variat programa d’activitats que va posar l’accent tant en l’apartat formatiu com en el Cultural.

Les regidores Paqui Oliver i Belén Godoy van donar la benvinguda al grup de 120 dones, que van arribar acompanyades per Almudena Pons i Andrea Tarancón, tècniques del Programa IFAM; Rosa Medina Ruíz, coordinadora de l’Àrea d’Intervenció Familiar; i Eduardo García Ribera, responsable del Programa Empreses amb Cor de Càritas Diocesana.

L’església Sant Bartolomé Apóstol d’Almussafes va ser el primer punt de destí del grup. En el temple van ser rebudes pel rector, Sr. Andrés Chornet, i els associats de Càritas Almussafes.

Després de l’esmorzar, van poder descobrir la història del Museu Casa Aiora, de propietat municipal, en una visita guiada que van realitzar en grups de 20 persones i que es va dirigir des de la Regidoria de Cultura.

La trobada va continuar en la Llar del Jubilat, on 14 dones amb càrrecs de responsabilitat d’empreses integrants de l’Associació d’Empresaris de Parcs i Polígons d’Almussafes (APPI) van intercanviar experiències amb les dones en situació de vulnerabilitat participants en la jornada. “Servir com a espill en el qual mirar-se i insuflar-los motivació per a seguir avant” va ser la principal intenció de les dones empresàries que van participar en la trobada. En concret, a més de la gerent de APPI, Romina Moya, es van sumar Inmaculada Rodríguez Peláez i Lydia Sala, d’ASEPEYO; Carmen Selma Juan i Gwendoline Moya Cruz, de Gestamp; Chelo Pedrón, de Gràfiques Machí; María José Mir i Ana P., de IMAN Temporing ETT; Chelo Aranda, de Ercros; Inma Muñoz i Mari Carmen Molina, d’Hotel Ramada; Nadia Kroebel i Astrid García, de Lear Corporation; i Teresa Vergara Lloret, de Grup KH.

Un menjar de germanor obsequiat per l’Ajuntament d’Almussafes va clausurar la trobada que Càritas València ha représ després de l’aturada de tres anys per la pandèmia de la Covid19.