L’Associació de Parcs i Polígons Industrials (APPI) ha desenrotllat a Almussafes i Sollana este mètode amb l’ajuda de les empreses associades, el Consorci de Bombers i Divalterra
L’Associacióde Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI) ha aconseguit que els seus tres polígons (JoanCarles I i Nord a Almussafes i El Romaní, a Sollana) siguen els primers d’Espanya a disposar d’un sistema d’autoprotecció sustentat en la creació d’una base de dades detallada amb la informació específica que resulta més útil per als bombers, en els primers moments després de rebre una crida d’emergència.
Hui s’ha celebrat en el Restaurant El Cantell d’Almussafes una reunió de la Comissió d’Autoprotecció d’APPI amb responsables d’empreses associades, el Consorci Provincial de Bombers i Divalterra, encarregada de la ferramenta informàtica on es registra tota eixa informació i s’ordena adequadament per a una ràpida i eficaç consulta dels bombers quan la precisen.
El responsable del projecte, membre de la junta d’Appi i coordinador de Prevenció de Riscos Laborals d’Asepeyo, José Enrique Aparisi, ha sigut l’encarregat de detallar a les empreses l’estat actual de l’arreplega i bolcat d’informació i de les fases del projecte la pròxima data determinant de les quals serà el 30 de març, termini límit perquè totes les empreses hagen aportat la seua informació al sistema d’informació (SIG).
Per la seua banda, el cap de la Secció de Prevenció del Consorci Provincial de Bombers, Jorge Sánchez, ha insistit davant dels empresaris en la importància d’este projecte pilot que ha despertat ja l’interés en altres regions espanyoles. Segons Sánchez, la ràpida consulta d’informació bàsica quan s’alerta d’un incendi industrial és clau i facilita enormement la labor dels bombers que, mentres arriben al lloc, són capaços d’elaborar el pla d’actuació si disposen d’informació concreta i detallada.
I és eixe l’objectiu d’este projecte, una base de dades elaborada per ‘capes’ on els bombers poden consultar qualsevol detall que els resulte rellevant a l’hora d’actuar. I les empreses d’APPI són les primeres que ocupen la capa o nivell del sector industrial amb dades rellevants per als servicis d’emergència com un pla bàsic amb entrades, eixides, espais, emmagatzematge de material inflamable si ho haguera i elements antiincendis de que disposen.
A més, un sistema de colors informa del nivell de risc de cada una de les empreses i això és important, segons Sánchez, sobretot, per a les empreses contigues que és on els bombers solen intervindre quan es declara un incendi industrial.
“Atenem una mitjana de cent incendis d’este tipus a l’any i 4 o 5 són declarats grans incendis i, a tots ells, anem a cegues, no sabem què ens anem a trobar fins que arribem”, ha explicat el responsable de bombers per a il·lustrar el canvi radical que suposarà la implementació d’un sistema com el que APPI ha impulsat per als seus polígons.
A la reunió també ha assistit el responsable de seguretat de Ford Almussafes, Enrique Roig, empresa que disposa del seu propi equip de bombers industrials, qui ha lloat el projecte i ha insistit, igualment, en la importància de la informació i la coordinació entre tots els agents implicats per a minimitzar les conseqüències d’una catàstrofe en una àrea industrial.
Per la seua banda, la gerent d’APPI, Romina Moya, ha agraït a tots els associats, a Divalterra i al Consorci Provincial la seua labor per a posar en marxa este projecte pilot d’autoprotecció en els tres polígons que representa. “És una iniciativa importantíssima i per a la que demanem el suport de tots, perquè en una qüestió com els incendis industrials es posen en joc milions d’euros d’inversió, milers de llocs de treball i, la qual cosa és més important, centenars de vides humanes”, ha recordat.
Sistema d’autoprotecció
Últimes entrades
Categorías:NOTÍCIES, SEGURETAT CIUTADANA
Debe estar conectado para enviar un comentario.