ASSOCIACIONS

Rocío Muñoz i Celia Giner, noves reines del Centre Cultural Andalús d’Almussafes

Ambdues representaran a l’entitat cultural andalusa durant els pròxims dos exercicis

L’acte de coronació es va celebrar dissabte passat 2 d’abril en l’escenari de la Casa de la Cultura


Rocío Muñoz i Celia Giner, noves reines del Centre Cultural Andalús d’Almussafes

El Centre Cultural Andalús d’Almussafes ha viscut un intens cap de setmana de commemoració que ha tingut en la cerimònia de coronació de les dues noves reines d’Andalusia del municipi, celebrada durant la vesprada del passat dissabte 2 d’abril en el Centre Cultural de la població, el seu moment cim. El col·lectiu va comptar amb el suport de nombroses autoritats durant la jornada, entre les quals es trobaven integrants de l’executiu, encapçalats per l’alcalde, Toni González, representants de FECA, de les comissions falleres i d’altres entitats locals. La festa va continuar el diumenge amb la celebració de la missa rociera i el posterior menjar de germanor que va tindre lloc en la seu de l’entitat local.

El Centre Cultural Andalús d’Almussafes ha celebrat un complet cap de setmana festiu entorn de l’acte de coronació de les seues noves reines per al període 2022-2024, atés que les anteriors protagonistes exercien els seus càrrecs des de novembre de 2018, un període més extens de l’habitual a conseqüència de les restriccions de la crisi sanitària. Rocío Muñoz, Reina Infantil 2018-2022 ha renovat el seu regnat i l’anterior Reina Major, Leonor Durán, li ha passat el testimoni a la seua successora, Celia Giner.

Les reines d’Andalusia, que representaren al centre durant els pròxims dos anys, acompanyades post les seues dames infantils i majors, Nayara Riquelme i Noha González i Rosa Ferrer i Ana María Gago, respectivament, van ser homenatjades en l’acte celebrat durant la vesprada del dissabte en la sala d’actes del Centre Cultural, una cerimònia que també va servir per a acomiadar amb honors als seus anteriors representants.

La cerimònia de coronació és un dels esdeveniments amb major pes en el calendari anual del Centre Cultural Andalús, associació que treballa intensament per preservar les seues arrels i fer partícip a la ciutadania dels costums, tradicions i cultura andalusa. Per això, dissabte passat, tocava vestir-se de gala per a acompanyar a les dues reines que exerciran els seus càrrecs durant el període 2022-2024, comptant en tot moment amb el suport dels integrants de l’associació local, presidida per Vicenta Sivera.

Al pati de butaques, a més de les seues famílies, amistats i companys del centre, es trobaven, entre altres autoritats i personalitats, l’alcalde d’Almussafes, Toni González. El primer edil va aprofitar la seua intervenció per a felicitar públicament les representants entrants i sortints, i per a enaltir l’esforç, passió, constància i generositat de la qual sempre ha fet gala el Centre Cultural Andalús a Almussafes, factors que han assegurat la seua consolidació com una de les entitats locals amb major pes cultural del municipi. El president de l’executiu pujà a l’escenari acompanyat de la Reina de les Festes 2021, Irina Llorca.