IGUALTAT

Quatre-centes cinquanta persones participaran en el sopar commemoratiu del Dia Internacional de la Dona d’Almussafes

La iniciativa se celebrarà aquest divendres 8 de març a la Sala Cotonera d’Alzira i amb ella es clausurarà la IV Setmana per la Igualtat del municipi

Des del dia 1, l’Ajuntament i diferents associacions estan realitzant activitats relacionades amb aquest àmbit


La IV Setmana per la Igualtat d’Almussafes proposa des del passat divendres 1 de març i fins a aquest divendres 8 un conjunt d’activitats amb les quals planteja diverses qüestions relacionades amb la lluita per la igualtat entre homes i dones. Entre les novetats destaca l’homenatge als treballadors i treballadores de la Pista Patín, que es va dur a terme ahir dimecres 7 amb la inauguració d’una exposició i la projecció d’un documental produït pel Departament de Comunicació municipal. La commemoració es tancarà aquest divendres 8, Dia Internacional de la Dona, amb una concentració a les 13 hores a les portes de l’edifici de l’Ajuntament i el tradicional sopar conclusiu. “Observe molt interés per participar i cada vegada assisteixen més homes a les activitats, símptoma que a poc a poc estem aconseguint que aquesta lluita per la igualtat siga de totes i tots”, assegura la regidora Davinia Calatayud.

Ahir, dimecres 6 de març, l’Ajuntament d’Almussafes va retre homenatge a les treballadores i els treballadors de la Pista Patín, un emblemàtic establiment local que va romandre obert de 1944 a 1974, a través de la inauguració d’una exposició retrospectiva i la projecció d’un documental sobre la seua trajectòria en el qual van participar amb els seus testimonis un total de 25 persones. La iniciativa, celebrada en l’equador de la IV Setmana per la Igualtat de la població, va ser una de les novetats incloses pel consistori en la programació d’aquesta commemoració amb la qual el govern municipal i les associacions pretenen que la ciutadania reflexione sobre la necessitat de continuar avançant cap a la igualtat real entre homes i dones en tots els àmbits de la societat.

“Reviure la història és fonamental per a no oblidar-la i amb aquest homenatge hem volgut tirar la vista arrere per a reconéixer la labor de totes aquelles persones que d’una manera o un altre van participar en l’èxit de la Pista Patín, autèntic aglutinador de la vida a l’Almussafes de les dècades dels quaranta, cinquanta, seixanta i setanta”, afirma la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud.

La clausura de l’àmplia agenda d’activitats, organitzada per l’Ajuntament a través de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, es durà a terme aquest mateix divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Per a aquesta reivindicativa jornada, està prevista una concentració a les 13 hores a les portes de la casa consistorial en la qual les representants de l’Associació de Dones Progressistes llegiran un manifest en el qual, novament, s’incidirà en la necessitat de trencar el sostre de cristall, igualar els salaris als dels homes i promoure mesures de conciliació familiar, així com en la importància de defensar el paper que desenvolupen les dones en la societat.

“Estic molt satisfeta per com s’estan desenvolupant les iniciatives programades. Observe molt d’interés per participar i cada vegada assisteixen més homes a les activitats, símptoma que a poc a poc estem aconseguint que aquesta lluita per la igualtat siga de totes i tots, una premissa imprescindible per a poder arribar al nostre objectiu”, destaca Calatayud, també edil de Cultura.

A la nit, es posarà el punt i final a la programació dissenyada per a aquesta quarta edició de la iniciativa amb el tradicional sopar commemoratiu que començarà a les 22 hores a la Sala Cotonera d’Alzira. Una hora abans, a les 21 hores, es posarà en marxa a l’esplanada del Centre Cultural el servei d’autobusos establit pel consistori per a facilitar el trasllat fins a la citada infraestructura. Després de finalitzar el termini d’inscripció el passat 1 de març, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat ha comptabilitzat 450 persones assistents.
 
Cultura, formació i esport per a promoure la igualtat
 
La IV Setmana per la Igualtat d’Almussafes ha inclòs nombroses activitats culturals, esportives i formatives organitzades per l’Ajuntament en col·laboració amb diverses associacions.

D’aquesta forma, la ciutadania està tenint l’oportunitat de conéixer altres realitats relacionades amb les dones en les xarrades ‘Enfortiment de l’acció política de les dones a Bolívia’ i ‘La veu de les dones empresàries d’Almussafes’ i en l’exposició monogràfica ‘Dones, dones i + dones’. També ha pogut conéixer de prop el que és la resiliència, gràcies a la conferència ‘Darrere de tota dificultat hi ha una oportunitat per a ser feliç’ i demostrar el caràcter solidari del veïnat almussafeny amb la marxa a peu i l’esmorzar popular.

La cultura ha estat present durant aquests huit dies amb el recital poètic ’Ratlles a l’aire’, amb Néstor Mont i Mª Carmen Sáez, l’exposició de cartells ‘8 de març. Dia Internacional de la Dona’, la projecció de la pel·lícula ‘La favorita’, l’espectacle de café-teatre ‘Historietes i pastissets’ interpretat per la Fera Teatre, i l’obra de teatre ‘Carinyo’, de Pérez i Disla, a més del citat homenatge a les persones que van fer possible la trajectòria de la mítica Pista Patín.

Des del consistori agraeixen l’esforç demostrat per l’Associació Mestresses de Casa Tyrius, l’Associació Afectats Fibromiàlgia, Associació Dones Progressistes i Associació d’Empresaris i Comerciants (AECAL) per a poder dur a terme totes les activitats programades per a aquesta quarta edició de la commemoració.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES