EDUCACIÓ

Prop de 300 xiquets del col·legi pontet d’almussafes se sumen a una marxa solidària i multicolor contra el càncer

L’Associació Espanyola Contra el Càncer de València i el corredor José Antonio Miguel Garrido han impulsat esta divertida iniciativa que hui dilluns ha omplit de somriures, solidaritat i esperança els carrers d’Almussafes

El CEIP Pontet se suma per segon any consecutiu, a la convocatòria d’AECC

“El repte al meu cole” 2016 d’Almussafes recapta 300 euros per a la lluita contra el càncer


Inculcar als xiquets hàbits saludables és una forma de previndre’ls del càncer en el futur. I millor si es fa de forma divertida. Este és l’objectiu del “Repte al meu cole” que l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC València) i el corredor José Antonio Miguel Garrido han portat hui dilluns 20 de juny fins a Almussafes, i en el que ja han participat més d’1.000 alumnes de diferents col•legis en l’últim any. L’alcalde d’Almussafes, Toni González, el subdirector d’aeccValencia, Javier Llombart, la presidenta de la Junta local d’Almussafes d’aeccValencia, Adela Lladosa, i la directora del col•legi, Fany Pastor han participat activament en la iniciativa solidària. La col•laboració d’alumnes, pares i professors del centre educatiu ha conclòs amb una recaptació de 300 euros.

En esta ocasió, han sigut prop de 300 xiquets, professors i pares del Col•legi Públic El Pontet els protagonistes d’este mini repte consistent en un recorregut de dos quilòmetres per esta localitat. Com si d’una carrera professional es tractara, AECC València ha instal•lat un arc de meta unflable des del que han partit a les 9.30 hores abillats amb dorsals impresos amb les 225 localitats valencianes implicades en la lluita contra el càncer.

Així mateix, els participants han portat globus blau que representen l’aigua, el cel i el planeta. “Es tracta un color de vida, de creixement, d’esperança i de futur davant del càncer”, destaca José Antonio Miguel, que durant el trajecte ha passejat un globus negre -en representació d’esta malaltia- a què els xiquets han acorralat i punxat, una vegada conclosa la marxa.

La jornada ha albergat una gran quantitat de sorpreses, ja que dos dels personatges de “La patrulla canina” de Clan TV els han donat la benvinguda i els han esperat en el centre educatiu fins al seu retorn. I com a colofó, l’actuació del mag ReReki ha portat la il•lusió fins als més menuts.

“Repte al meu cole” és un bot més en la trajectòria d’este jove albalense de 39 anys que està impulsant en diferents col•legis de la província de València i en el que ja han participat més d’1.000 alumnes este últim any. Amb ell pretén fomentar entre els més menuts el valor de la solidaritat a través de l’exemple que “és sempre la millor escola”, així com educar-los en la prevenció amb estils de vida saludables com l’esport.

Garrido porta més de sis anys abanderant la lluita contra el càncer junt amb AECC València amb el seu projecte Repte Solidari, amb el que ha recorregut més de 700 quilòmetres junt amb corredors aficionats en jornades de 24 hores sense descansar.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES