ECONOMIA

Mobility Innovation València, Ajuntament d’Almussafes i la APPI treballaran conjuntament en el projecte 5GLOGIC

El projecte 5GLOGIC pretén convertir l’el Parc de Proveïdors Joan Carles I d’Almussafes en el primer parc industral connectat per 5G de tota Europa

Aquest desenvolupament s’emmarca en l’estratègia de l’Ajuntament d’Almussafes de crear un Polígon Intel·ligent


Mobility Innovation València, Ajuntament d’Almussafes i la APPI treballaran conjuntament en el projecte 5GLOGIC

El projecte 5GLOGIC que pretén convertir el Parc Industrial Joan Carles I d’Almussafes en el primer parc europeu connectat amb 5G i gestionat a través d’aquesta tecnologia va rebre durant el matí d’ahir el suport de l’Ajuntament d’Almussafes i de l’entitat gestora de la zona industrial (APPI).

Aquest suport es va materialitzar en una reunió mantinguda ahir dimecres, 22 de setembre, en les instal·lacions del Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana i a la qual van acudir, a més de la gerent de l’entitat amfitriona, Elena Lluch, la responsable del Mobility Innovation València, Jackie Sánchez-Molero, l’alcalde de l’Ajuntament d’Almussafes, Toni González, al costat del regidor de l’equip de govern, Àlex Fuentes, i la responsable de la APPI, Romina Moya. A més, com a membres del projecte 5GLOGIC estigueren presents per vídeo conferencia, el director de Fivecomm, Héctor Donat i el director de Moontech, Clodo González.

L’objectiu de la trobada era identificar les necessitats tècniques, logístiques i administratives que el desenvolupament del projecte pot requerir i per a les quals són imprescindibles el suport de l’ajuntament i de l’entitat gestora del parc.

Cal recordar que 5GLOGIC cerca desenvolupar un pilot de solucions logístiques que permeten el desenvolupament i validació del conjunt de tecnologies necessàries per a convertir el Polígon Industrial d’Almussafes en un polígon intel·ligent i connectat. Entre altres aspectes del projecte, està prevista la posada en circulació de AGV, vehicles guiats de manera autònoma, que operen a l’entorn del parc industrial.

Precisament, aquestes implicacions tècniques i logístiques requeriran, quan el projecte estiga més avançat, la col·laboració de l’Ajuntament a través de diverses àrees, des de Policia Municipal, fins a manteniment, passant per les infraestructures. “Des de l’executiu d’Almussafes manifestem el nostre total suport a aquesta iniciativa pionera que, sens dubte, jugarà un paper molt rellevant en el present i futur del nostre entorn industrial i més concretament de les intervencions que convertiran el Joan Carles I en un polígon intel·ligent, confirma l’alcalde, Toni González, qui avança la creació d’una comissió de seguiment que inclourà els citats serveis tècnics per a assegurar l’èxit del projecte.

En aquest sentit, tant la gerent de AVIA, Elena Lluch, com la responsable del MIV, Jackie Sánchez-Molero, van coincidir en reconéixer “la bona predisposició trobada en l’alcalde d’Almussafes, Toni González, així com en la gerent de la APPI, Romina Moya”. Així, totes dues responsables confirmen que “el projecte 5GLOGIC és una iniciativa innovadora que busca l’optimització dels recursos logístics del parc, la possibilitat d’atraure inversions d’empreses altament tecnològiques i cosa que és més important, retindre el talent. A més, es complementa perfectament amb el projecte de Polígon Intel·ligent que està desenvolupant el propi Ajuntament”.

Consorci 5GLOGIC

El Projecte 5GLOGIC està format per Fivecomm, Vodafone, Moontech, Itera, Nutai i el centre tecnològic especialitzat en TIC, TTI; i compta amb el suport de la Agència Valenciana de la Innovació i de l’actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana (2014-2020).

Mobility Innovation VLC

El Mobility Innovation València és un projecte estratègic l’objectiu del qual és convertir la Comunitat Valenciana en un pol d’innovació en mobilitat intel·ligent i sostenible, a través de la coordinació de capacitats i suport a les empreses per a fomentar les iniciatives en mobilitat.

El MiV ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.