EDUCACIÓ

Més de mig centenar d’almussafenys obtenen el certificat de manipulador d’aliments de major risc

L’Ajuntament d’Almussafes, a través del seu ADL, oferix la formació gratuïta en un curs presencial que s’impartix en el Centre Cultural

Els inscrits s’han distribuït en dos grups, amb 26 alumnes en cada un d’ells, els quals reben cinc hores de formació teòrica durant la jornada de hui dijous 21 de setembre


El Consistori d’Almussafes, a través de la seua Regidoria d’Ocupació, contínua fomentant la formació i la qualificació de la ciutadania com a mitjà per a la inserció laboral de les persones desempleades, però també amb l’objectiu que aquells que sí que compten amb un lloc de treball puguen reciclar-se professionalment i adaptar-se a les necessitats d’un mercat laboral en constant evolució. En este sentit, hui dijous 21 de setembre, més de mig centenar de veïns i veïnes d’Almussafes assistixen al curs de “Manipulador d’Aliments Major Risc”, organitzat des de l’Agència de Desenrotllament Local i sufragat íntegrament per l’ajuntament. Després de les cinc hores de formació presencial, els participants tindran a favor seu el certificat per a la manipulació d’aliments, homologat per tècnics de seguretat alimentària.

L’impuls a les accions contingudes en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016-2020 de l’Ajuntament d’Almussafes, aprovat pel Ple de data 14 de gener de 2016, és una constant. En este sentit, des de la Regidoria d’Ocupació s’han presentat enguany 2017 multitud de plans tendents a inserir laboralment als parats, com els tres POL, les beques per a les pràctiques en l’Ajuntament d’estudiants i postgraduats i el SEPE, entre altres. “”Durant els nostres dos primers anys de govern, hem mostrat fefaentment el nostre compromís amb els parats, als que estem brindant el major dels esforços amb la planificació d’una gran quantitat de programes per a la seua inserció en el món laboral”, argumenta l’alcalde, Toni González. I afig, “en xifres econòmiques i tan sols en el present exercici pressupostari hem reservat més d’un milió d’euros a este destinació”.

El foment de la formació, que es materialitza en la línia estratègica número 2 del pla, és essencial pel que de manera contínua l’Ajuntament d’Almussafes convoca jornades, tallers i cursos sobre diferents especialitats professionals. Precisament, hui dijous 21 de setembre es presenta el de “Manipulador d’Aliments Major Risc”, en la planificació del qual el consistori municipal hi ha invertit prop de 1.500 euros.

Els 26 veïns i veïnes inscrits en esta acció formativa ho han fet en dos grups. El primer d’ells rep la seua formació des de les 9 hores d’este matí i clausurarà la jornada a les 14 hores. Per la seua banda, la segona sessió, que també compta amb un total de 26 alumnes, s’impartirà per part del professional especialitzat de l’empresa DMD Solucions contractada per l’Ajuntament, des de les 15 i fins a les 20 hores.

“Oferim este programa de manera gratuïta per a donar la possibilitat de participació a un nombre més gran de persones. De fet, mantenim obert el període d’inscripció en el curs en l’ADL, ja que el nostre objectiu és celebrar dos noves sessions formatives en breu”, expliquen des del departament.

El curs aborda qüestions com les malalties transmeses pels aliments i la seua prevenció, les accions per a evitar l’alteració i contaminació d’aliments i el millor mètode per a la manipulació de menjars preparats, estudiant també qüestions sanitàries com les al•lèrgies i intoleràncies alimentàries. En definitiva, el programa s’ajusta als requisits que les empreses necessiten per a complir amb les normes que la legislació actual regula en matèria de manipulació d’aliments de major risc.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES