ACCESSIBILITAT

Martín de la Puente arrasa en el XXIII Open de Tenis en Cadira de Rodes d’Almussafes

El jove esportista obté la victòria tant en la modalitat individual com en la de dobles, en aquest segon cas al costat de Quico Tur

La localitat va acollir aquest cap de setmana en les pistes municipals del polígon el primer torneig de l’any d’aquesta modalitat esportiva a Espanya

Nou de les raquetes del Top 10 han competit en el Torneig Nacional i dos dels jugadors (Martín de la Puente i Daniel Caverzaschi) ja tenen la seua plaça assegurada per a les Olimpíades de Tokyo


El XXIII Open de Tennis en Cadira de Rodes d’Almussafes ja té guanyadors. Martín de la Puente es va imposar als seus rivals en la modalitat individual, després de superar a Daniel Caverzaschi en la final, i també en la modalitat de dobles, en aquesta ocasió al costat de Quico Tur. El torneig, primer que se celebra en 2021 a Espanya d’aquesta disciplina esportiva, es va disputar del 9 a l’11 d’abril en les instal·lacions esportives municipals situades en el Polígon Industrial Joan Carles I. L’organització destaca la complexitat que ha suposat adaptar-se a la normativa anticovid i portar a nou de les deu millors raquetes del país. En el lliurament de premis van estar presents el regidor d’Esports, Pau Bosch, el seleccionador nacional, Miguel Margets, la secretària de la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana, Ana Ortells, i el president del Club de Tenis Almussafes, Miguel Ribes. De la Puente i Daniel Caverzaschi ja tenen assegurada la seua plaça per als Jocs Paralímpics de Tokyo i no es descarta que puga acompanyar-los també en representació de l’equip nacional algun jugador més dels que han pres part en aquest esdeveniment.

La pandèmia de coronavirus no ha impedit que Almussafes celebrara del 9 a l’11 d’abril en les pistes de tenis municipals situades en el Polígon Industrial Joan Carles I el seu XXIII Open de Tenis en Cadira de Rodes, un important esdeveniment esportiu d’àmbit nacional organitzat pel Club de Tenis d’Almussafes, la Real Federació Espanyola de Tenis i la Federació Valenciana de Tenis en col·laboració amb l’Ajuntament de la població. Martín de la Puente, 1r del rànquing nacional i 13é del món, es va alçar amb la victòria en les dues modalitats en les quals es competia: individual i dobles. En la primera d’elles es va imposar en la final a Daniel Caverzaschi, 2n del rànquing nacional i 19é del món,  i en la segona va repetir or al costat de la seua parella en la competició, el català Quico Tur. En aquest partit, de la Puente y Tur es van enfrontar a Daniel Caverzaschi i Jorge Iglesias, seté al rànquing nacional.

El lliurament de trofeus es va desenvolupar ahir diumenge a partir de les 13:30 hores en una cerimònia que va comptar amb la presència del regidor d’Esports, Pau Bosch, el seleccionador nacional, Miguel Margets, la secretària de la Federació de Tenis de la Comunitat Valenciana, Ana Ortells, i el president del C. T. Almussafes, Miguel Ribes, així com de l’equip que s’ha encarregat de l’organització de l’esdeveniment, un referent a nivell espanyol. “L’Ajuntament, com no podia ser d’una altra forma, està fent costat al Club de Tennis des de la primera edició amb tot el que necessiten i enguany no anava a ser diferent. Des de l’executiu municipal felicitem els guanyadors del torneig i els convidem al fet que tornen en 2022, un any en el qual esperem que la trobada puga celebrar-se en millors condicions a nivell sanitari”, afirma Bosch.

I és que l’esdeveniment s’ha desenvolupat seguint en tot moment el protocol establit per les autoritats sanitàries per a evitar els contagis per COVID19, motiu pel qual no es va celebrar el tradicional sopar previ amb els jugadors, l’organització i els patrocinadors i pel qual s’han hagut de modificar alguns aspectes de l’agenda prevista habitualment. “En l’organització hem hagut de treballar molt enguany, per a aconseguir que vingueren els jugadors i per a aconseguir que vingueren els que han vingut”, destaca el president del C. T. Almussafes, Miguel Ribes. De fet, Almussafes ha concentrat aquests dies a les millors raquetes del rànquing nacional, ja que nou d’ells es troben en aquests moments entre els deu primers llocs d’Espanya. A més, Martín de la Puente i Daniel Daniel Caverzaschi es troben entre els 20 primers del món. “Això ha sigut possible gràcies a la labor realitzada durant tant de temps. Mentre puguem i comptem amb l’ajuda del consistori, les federacions i els nostres col·laboradors, seguirem”, assegura.

Martín de la Puente, qui a més d’ostentar en aquest moment el primer lloc del rànquing nacional i el 13é del món fou tricampió del món junior i ha aconseguit ser el millor d’Espanya en quatre ocasions, es mostra “molt content per la victòria” aconseguida per partida doble i comenta que “ara comencen uns mesos apassionants de tornejos internacionals amb la vista posada en els Jocs de Tòquio 2020”, esdeveniment en el qual també participarà Daniel Caverzaschi i, possiblement, algun jugador més dels que s’han donat cita aquest cap de setmana en Almussafes.