ECONOMIA

Lluminàries amb tecnologia LED en totes les vies públiques d’Almussafes

El Pla d’Eficiència Energètica de l’Ajuntament d’Almussafes conclou la seua quinta i última fase

Amb una inversió de 113.000 euros, s’han instal·lat quasi 300 noves lluminàries amb tecnologia LED en un total de 22 carrers de la zona est

En els últims quatre anys, s’ha renovat la totalitat de l’enllumenat públic del nucli urbà amb un pressupost de més de 300.000 euros


L’executiu d’Almussafes ha completat el seu Pla d’Eficiència Energètica amb la substitució de totes les lluminàries del nucli urbà amb tecnologia LED, amb una inversió total de més de 300.000 euros. Fa dos setmanes, van concloure els treballs de la quinta i última fase del projecte de renovació i millora de l’enllumenat públic amb la instal·lació de 300 noves lluminàries en més d’una vintena de carrers de la població, concretament en les localitzades en la zona est. Des de l’ajuntament destaquen la rellevància d’esta iniciativa, pressupostada en 113.000 euros, amb la que es millora la seguretat en el municipi a l’augmentar la quantitat de llum en les vies públiques amb este tipus d’il·luminació. Amb esta quinta i última fase es cobrix el 100% del nucli urbà.

El Pla d’Eficiència Energètica desenrotllat per l’Ajuntament d’Almussafes durant els últims quatre anys, ha arribat a la seua recta final. La seua implantació en el nucli urbà s’ha realitzat en un total de cinc fases, l’última de les quals, sufragada amb 113.000 euros de fons propis, va concloure fa uns pocs dies.

En esta última intervenció, s’ha actuat sobre vint-i-dos vies del nucli urbà, totes elles localitzades en la zona est de la població, on s’han substituït 300 llums LED de 55 W. per lluminàries de 80 W. i alguna de 120W amb una vida útil de més de 100.000 hores, regulació per tram horari programable i protecció contra sobretensions.

La ciutadania ja ha pogut constatar que la totalitat del nucli urbà compta amb este sistema d’il·luminació amb tecnologia LED, ja que en horari nocturn les vies i espais públics es troben completament il·luminades, convertint-se a més en llocs molt més segurs. Des de l’executiu local destaquen, així mateix, que este sistema proporciona una reducció del consum, un clar estalvi econòmic per a les arques públiques i una disminució de la contaminació lumínica, en una clara aposta per l’eficiència energètica.

Es tractava d’una de les principals demandes veïnals. De fet, el veïnat reclamava que s’incrementara la quantitat de llum en els carrers. El Pla d’Eficiència Energètica per a cobrir el 100% de l’enllumenat públic en el nucli urbà ha sumat una inversió global de més de 300.000 euros en els últims quatre anys.

El pròxim objectiu és apostar també per l’eficiència energètica en les àrees industrials, per a donar  continuïtat al projecte d’un Almussafes molt més sostenible i respectuós amb el seu entorn des del punt de vista ecològic.