ASSOCIACIONS

L’esport almussafeny s’adapta a les restriccions per la pandèmia

El Consell Municipal d’Esports està en permanent contacte amb l’Ajuntament per a coordinar la posada en marxa de les resolucions

L’organisme que aglutina a tots els clubs de la població es va reunir ahir, dilluns 11 de gener, de manera virtual amb el regidor del ram, Pau Bosch

De moment les mesures no afecten el municipi, atés que les infraestructures públiques romanen tancades a causa de l’alta incidència del virus en la localitat


L’Ajuntament d’Almussafes i el Consell Municipal d’Esports de la població es reuneixen periòdicament i, sobretot, quan s’anuncien noves mesures per a controlar l’expansió de la COVID19 per a adaptar les seues activitats a la legislació vigent. Ahir, dilluns 11 de gener, es va celebrar una nova trobada en la qual es va tractar el contingut de la resolució autonòmica publicada el 5 de gener, que va entrar en vigor el dijous 7. Les mesures recollides en aquest text s’aplicaran a Almussafes una vegada es reòbriguen els edificis municipals, tancats ara a causa de l’alta incidència del virus.

Com ocorre cada vegada que es produeix un canvi normatiu des que va començar la pandèmia al març de l’any passat, les associacions que integren el Consell Municipal d’Esports d’Almussafes es van reunir ahir, dilluns 11 de gener, per a conéixer al detall les modificacions establides i resoldre tots els dubtes per al correcte compliment de la legislació vigent.

“Són trobades bastant productives perquè a vegades en llegir les resolucions de les diferents administracions no queda clar què es pot fer i què no. Hi ha tantes circumstàncies i casos concrets que sempre ve bé l’assessorament del personal tècnic de l’Ajuntament”, destaca el regidor d’Esports, Pau Bosch, qui també va estar present en la reunió, que es va celebrar a distància.

En la convocatòria es van tractar els punts del decret de la Generalitat Valenciana aprovat el 5 de gener que afecten aquesta mena d’associacions, entre els quals es troben el toc de queda a les 22 hores i la suspensió de les competicions de disciplines federades fins a la categoria Aleví (Infantil i Primària). En aquests nivells sí que podran, segons el text aprovat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, realitzar els seus habituals entrenaments.

Així mateix, se’ls va recordar a les persones representants d’aquestes entitats la prohibició de celebrar esdeveniments en els quals es produïsquen concentracions de gent i que no estiguen inclosos en la programació anual de les seues respectives associacions. “Tota aquesta informació també es trasllada immediatament als clubs a través del grup de WhatsApp només es publica perquè disposen d’ella, per la qual cosa el contacte és permanent, aconseguint així la necessària coordinació”, assenyala l’edil.

Edificis tancats per l’alta incidència del virus

De moment totes aquestes modificacions no afecten a Almussafes, ja que a causa de l’alt nivell de contagis (1.235 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies) tots els edificis públics romanen tancats al públic amb l’objectiu de doblegar la corba i aconseguir que la incidència acumulada descendisca prou com per a reduir el risc de contagi, que ara és molt elevat.

“Quan aconseguim reduir la xifra tornarem a obrir totes les infraestructures, moment en el qual començaria a aplicar-se la resolució de l’administració autonòmica que va entrar en vigor el 7 de gener. Haurem de coordinar-nos per a reorganitzar els horaris dels diferents espais a fi de tancar-los a les 21:30 hores per a complir amb el toc de queda, establit a les 22:00 hores”, comenta Bosch.