CMFPA

L’escola-taller d’Administració de Labora a Almussafes inicia les seues pràctiques

L’alumnat les combinarà fins al pròxim 8 de desembre amb la formació teòrica impartida en el CMFPA

El Centre Cultural, la Policia Local, la Biblioteca, el Pavelló Poliesportiu, les Piscines Municipals i el CIJ, els seus destins


L’escola-taller d’Administració de Labora a Almussafes inicia les seues pràctiques

Les dependències públiques de l’Ajuntament d’Almussafes ja han donat la benvinguda a l’alumnat del ‘Taller d’Ocupació Suport Administratiu en Departaments Municipals’, el qual realitzarà pràctiques relacionades amb el contingut de la seua formació dues vesprades a la setmana i fins al pròxim 8 de desembre. La resta d’hores es dedicaran a les sessions a l’aula. El programa, en el qual participen 10 persones majors de 18 anys, està cofinançat per la Generalitat Valenciana (265.758,40 euros) i l’Ajuntament (24.400 euros). “Aquesta modalitat mixta d’ocupació i formació els brinda l’oportunitat de conéixer a fons el sector amb lliçons enfocades al món laboral, de manera que, alhora, es reforça el treball que es duu a terme en les instal·lacions públiques municipals”, sosté l’alcalde, Toni González.

L’alumnat del ‘Taller d’Ocupació Suport Administratiu en Departaments Municipals’, que es desenvolupa des de finals del passat any a Almussafes, ja ha començat les seues pràctiques en diferents àrees de l’administració local. Les deu persones participants en aquest projecte, impulsat per la Generalitat Valenciana a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) en col·laboració amb l’Ajuntament de la població, podran aplicar des d’ara i fins al pròxim 8 de desembre els continguts que estan aprenent en les classes teòriques, que continuaran en marxa en paral·lel fins al final d’aquest 2022.

“Aquesta modalitat mixta d’ocupació i formació els brinda l’oportunitat de conéixer a fons el sector amb lliçons enfocades al món laboral, de manera que, alhora, es reforça el treball que es duu a terme en les instal·lacions públiques municipals. Es beneficien ells i elles, les seues famílies i la ciutadania en general”, ressalta l’alcalde i regidor d’Ocupació, Toni González.

El Centre Cultural (2), la reguarda de la Policia Local (2), la Biblioteca (2), el Pavelló Poliesportiu (2), les Piscines Municipals (1) i el Centre d’Informació Juvenil (1) han sigut els destins triats pel Consistori perquè aquestes persones, que exerciran diferents labors pròpies del suport a l’administració dels diferents serveis oferits en aquestes dependències, prenguen contacte amb l’àmbit laboral. En aquests llocs estaran els dimarts i els dijous de 14:00 a 20:00 hores, dedicant-se la resta del temps formatiu a les classes a l’aula, situada en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes.

Taller Labora

El ‘Taller d’Ocupació Suport Administratiu en Departaments Municipals’ va obrir les seues portes al desembre de 2021 i finalitzarà a la fi d’aquest 2022. Durant la seua participació en el programa, cofinançat per la Generalitat Valenciana (265.758,40 euros) i l’Ajuntament (24.400 euros), l’alumnat està aprenent a fer tasques de distribució, reproducció i transmissió d’informació i documentació.

Entre les comeses sobre els quals estan rebent formació també es troben els relacionats amb les comunicacions internes i externes, la preparació i presentació d’expedients i la realització de gestions derivades de les relacions amb el públic. Amb la superació del curs, les persones participants aconseguiran els certificats de professionalitat d’‘Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals’ (Nivell I) i el de ‘Activitats Administratives en la Relació amb el Client’ (Nivell II).

“Continuem fent tot el possible perquè Labora ens trie per a l’establiment de programes com aquest, en els quals es combinen la formació teòrica amb pràctiques d’enorme valor per als seus participants, els qui reben un salari molt necessari, sobretot en els temps que corren”, assegura el primer edil. En aquesta línia, recentment l’administració autonòmica ha homologat dues noves sales perquè puguen impartir-se en la població els tallers ‘Atenció sociosanitària a persones en el domicili’ i ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’. En total, ja són sis els espais que reuneixen les condicions per a acollir aquests tallers, als quals cal afegir el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes.