ECONOMIA

L’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ d’Almussafes obri les seues portes

L’alcalde, Toni González, i la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, han donat la benvinguda aquest dilluns 30 de novembre a les 10 persones participants

L’Ajuntament sol.licitarà impartir també la segona etapa d’aquest programa mixt d’inserció laboral per a ampliar l’estada de l’alumnat en el projecte

La iniciativa ha sigut possible gràcies a la concessió d’una subvenció de 120.103 euros per part del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora)


L’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ d’Almussafes ha obert hui, dilluns 30 de novembre, les seues portes amb l’acte de benvinguda en el qual l’alcalde, Toni González, i la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, els han animat a aprofitar al màxim l’experiència, que es prolongarà durant els pròxims sis mesos. En aquest període, les deu persones admeses en el projecte es prepararan per a l’obtenció del Certificat de Professionalitat d’‘Operacions auxiliars de serveis administratius i generals’ a través d’un sistema mixt que inclou classes teòriques i pràctiques remunerades en diferents dependències de l’administració municipal. González assegura que “la formació facilita molt el procés de cerca d’ocupació i per això des de l’Ajuntament hem posat tots els nostres recursos al servei d’aquest pla, amb el qual estic convençut que l’alumnat farà un salt qualitatiu en les seues possibilitats d’inserció laboral”. L’Ajuntament treballa perquè el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, que finança gran part del projecte, accepte la possibilitat d’impartir també la segona etapa d’aquest.

Des de hui, dilluns 30 de novembre, i durant els pròxims sis mesos, un grup format per deu almussafenys i almussafenyes amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col.lectius vulnerables participen en el programa mixt d’ocupació i formació ‘Et Formem’, a través del qual aquestes persones es prepararan per a l’obtenció del Certificat de Professionalitat d’‘Operacions auxiliars de serveis administratius i generals’ mentre realitzen pràctiques en diferents departaments municipals a canvi d’un salari.

L’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ d’Almussafes obri les seues portes

La posada en marxa d’aquesta iniciativa en la localitat ha sigut possible gràcies a la concessió d’una subvenció per part del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), amb càrrec al Programa Operatiu del Fons Social Europeu, que ascendeix a 123.703,20 euros, als quals s’han sumat altres 3.600 euros aportats pel propi consistori municipal. Amb aquesta inversió es finançaran els costos derivats de la seua posada en marxa, entre els quals es troben la contractació de les tres persones que s’encarreguen de coordinar les activitats plantejades. La seua selecció es va realitzar a través d’un procés impulsat per Labora en el qual també va col.laborar l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) d’Almussafes.

L’alcalde i regidor d’Ocupació, Toni González, i la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, els han donat la benvinguda al projecte aquest matí en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (CMFPA), lloc en el qual ja s’està impartint la part teòrica d’aquest. “El més important és que aprofiten al màxim l’experiència perquè aquest pot ser el començament d’una etapa molt positiva per a ells i elles. La formació facilita molt el procés de cerca d’ocupació i per això des de l’Ajuntament hem posat tots els nostres recursos al servei d’aquest pla, amb el qual estic convençut que l’alumnat farà un salt qualitatiu en les seues possibilitats d’inserció laboral”, assenyala el primer edil.

“El missatge que hem volgut transmetre’ls en l’acte que hem celebrat a primera hora d’aquest matí és que tenen davant ells una magnífica oportunitat per a aprendre un ofici que amb el temps pot convertir-se en el seu mitjà de vida. A més, tot aquest camí el recorreran amb la tranquil.litat que mentrestant percebran un sou, una cosa que, lluny de relaxar-los, ha de fer-los molt més conscients de la responsabilitat que suposa el repte que han acceptat”, destaca González.

La intenció de l’executiu municipal és sol.licitar l’admissió d’Almussafes en la segona etapa d’‘Et Formem’. Si s’aconsegueix, el grup que ha iniciat hui aquest programa mixt continuaria formant-se un any més una vegada conclosa aquesta primera fase. “El nostre compromís amb el projecte és a llarg termini. Quants més coneixements adquirisquen més capacitats i capacitades estaran per a afrontar les tasques que els assignen en els seus futurs llocs de treball, d’ací la nostra obstinació en què la seua formació siga el més completa possible”, conclou l’alcalde, qui recorda que, en paral.lel, s’estan ultimant els preparatius per a convocar noves edicions del Pla d’Ocupació Local (POL).