JOVENTUT

L’Escola d’Estiu d’Almussafes fomenta la igualtat entre homes i dones

Els 83 participants estan desenvolupant un Projecte d’Aprenentatge Servei en el qual crearan un decàleg de la infància per a una Ciutat Igualitària

Mentre gaudeixen jugant a través de diferents activitats van coneixent a dones que destaquen en diferents àmbits professionals


Un total de 83 xiquets i xiquetes d’Almussafes participen des del passat 25 de juny en l’Escola d’Estiu organitzada per l’Ajuntament d’Almussafes, una iniciativa impulsada per la Regidoria de Joventut que aquest 2018 està treballant un Projecte d’Aprenentatge Servei centrat en la difusió de valors igualitaris entre homes i dones. A través de diferents activitats lúdiques i culturals, entre elles algunes visites a edificis públics, estan coneixent el paper de les dones en la societat i els principals noms propis de dones que estan destacant en les seues respectives àrees professionals.

El passat dilluns 25 de juny la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes va obrir una nova edició de la seua Escola d’Estiu, en la qual els xiquets i xiquetes de la localitat tenen una nova oportunitat de seguir aprenent durant la temporada estival mentre participen en nombroses activitats culturals i d’oci que els serveixen per a seguir creixent com a persones.

Aquest 2018 s’han inscrit un total de 83 joves, els qui al costat dels seus vuit monitors estan treballant en un Projecte d’Aprenentatge Servei (APS) amb el qual els participants estan aprofundint en qüestions relacionades amb la igualtat entre dones i homes. D’aquesta forma, l’objectiu és la creació d’un decàleg de la infància per a una Ciutat Igualitària.

“Volem que els xiquets i xiquetes entenguen des de xicotets la importància de fomentar la igualtat de gènere, i açò implica lluitar per a eliminar els estereotips i el llenguatge sexista i posar el nostre granit d’arena perquè a poc a poc es vaja produint el canvi de mentalitat necessari per a aconseguir una vertadera societat igualitària”, explica la regidora de Joventut i Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud.

Per a açò, fins al pròxim dimarts 31 de juliol, els 52 alumnes de Primària, 25 d’Infantil, 2 d’ESO i 4 amb diversitat funcional, s’estan centrant en aspectes com els esports o els oficis al mateix temps que van coneixent a dones que han destacat en els seus diferents àmbits professionals. “Hem de donar visibilitat a les dones i reconèixer la seua labor i aquest sistema ens permet fer-ho de manera divertida per a la infància”, destaca l’edil.
 
Visites a edificis públics
 
Per a dinamitzar el programa d’activitats proposat tenen previst prestar especial atenció a diferents disciplines esportives per a millorar l’estat físic i la salut i la realització d’algunes visites a edificis públics com la casa consistorial, la biblioteca pública o la seu de la Policia Local, on coneixeran de prop el treball que realitzen les treballadores de l’administració municipal per a portar avant la gestió dels serveis oferits per l’Ajuntament de la població a la ciutadania.

La present edició, que porta per lema ‘Fem un pas’, s’està desenvolupant en diferents instal·lacions esportives municipals de 9.30 a 13.30 hores, encara que, com ve ocorrent en els últims estius, està disponible el servei d’entrada i eixida especial, de manera que els responsables de les persones participants poden portar-los a partir de les 9 hores i arreplegar-los fins a les 14 hores.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES