FESTES

Les falles d’Almussafes celebren la quinta edició del “Mig Any Faller” amb un sopar popular

La jornada festiva tindrà lloc al pati del col•legi Almassaf i estarà oberta a tots els veïns de la localitat


Varis centenars de fallers es reuniran el proper dissabte 17 de setembre, a les 21.30 hores, al pati del Col•legi Almassaf per a iniciar el compte enrere de les Falles 2017. L’acte commemoratiu del “Mig Any Faller” 2016 suposa una demostració de germandat entre les tres comissions del municipi. Prèviament al sopar, que anirà seguit d’una gran discomòbil, algunes agrupacions disfrutaran d’un programa d’activitats entre les quals es troba una festa eivissenca.

La Junta Local Fallera d’Almussafes, en col•laboració amb la corporació municipal, el pub Hejuma i les tres comissions falleres de la localitat celebrarà, per quint any consecutiu, una jornada de convivència conjunta per a festejar la proximitat de les falles. Conegut com el “Mig Any Faller”, este acte té lloc sis mesos després d’acomiadar la festa josefina. Les comissions La Primitiva, La Torre i Mig Camí congregaran a tots els seus membres al pati del col•legi públic Almassaf en un multitudinari sopar de cabasset obert a tota la ciutadania. A l’acte assistiran, entre altres personalitats, el regidor de Festes, Andrés López, i l’edil de cultura, Teresa Iborra. La Junta Local Fallera, responsable de l’organització, habilitarà diverses files de taulers i cadires i servirà la beguda i el piscolabis.

Tots els assistents podran gaudir, a un mòdic preu de 3€ els fallers i 5€ els no fallers, d’un sopar cordial al que seguirà una discomòbil, moment en què les portes del recinte s’obriran per a convidar tots els veïns a unir-se al festeig que s’allargarà fins a altes hores de la matinada.

Es tracta d’un acte multitudinari que se celebra des que, fa sis anys, es constituïra la Junta Local Fallera, organisme que aglutina a les tres comissions de la localitat i des del que es dissenyen i establixen diferents activitats a fi de promoure la tradició fallera. Entre elles es troben el “Mig Any”, la “Crida”, les desfilades i la cavalcada.

Activitats complementàries

Algunes de les comissions falleres d’Almussafes han organitzat diverses activitats prèvies al sopar per al gaudi de tots els seus membres. De fet, la Falla Primitiva celebrarà el divendres 16 a la nit una festa de temàtica eivissenca a les portes del seu casal.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES