ASSOCIACIONS

Les bandes joves de la Ribera Baixa es reuniran el 25 de maig a Almussafes

L’Assemblea Comarcal de la Ribera Baixa de la FSMCV organitza aquest esdeveniment anual en el qual participaran quinze formacions

El recital, en el qual la Lira Almussafense actuarà d’amfitriona, s’oferirà gratuïtament a les 11 hores a l’esplanada del Centre Cultural


Almussafes acollirà el pròxim dissabte 25 de maig una trobada de les bandes joves de la comarca de la Ribera Baixa, les quals oferiran un concert conjunt a les 11 hores a l’esplanada del Centre Cultural. Han confirmat la seua presència en aquesta activitat, organitzada per l’Assemblea Comarcal de la Ribera Baixa de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), quinze formacions, entre les quals es troben la de la Lira Almussafense, que estarà dirigida pel músic Antonio Peris, també professor de trompeta i banda del Centre Professional de Música de la localitat.

El pròxim dissabte 25 de maig se celebrarà a Almussafes la trobada anual de les bandes joves de la comarca de la Ribera Baixa, un esdeveniment organitzat per l’Assemblea Comarcal de la Ribera Baixa de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb el qual les agrupacions que la integren ofereixen a la ciutadania de les poblacions en les quals es reuneixen la possibilitat de gaudir d’un concert gratuït en el qual comparteixen els aprenentatges realitzats al llarg del curs que conclou, contribuint així a la difusió de la cultura musical de l’autonomia valenciana, en la qual està molt arrelada la música de banda.

En el recital, que s’oferirà a les 11 hores a l’esplanada del Centre Cultural i comptarà amb la Lira Almussafense com a amfitriona, està prevista la participació d’un total de 15 agrupacions. A més de la formació local, que està dirigida pel músic Antonio Peris, estaran presents en la trobada l’Agrupació Musical El Perelló, l’Associació Musical Polinyense, l’Associació Amics de la Música de Favara, l’Ateneu Instructiu Musical de Llaurí, l’Ateneu Musical d’Albalat de la Ribera, l’Ateneu Musical de Cullera, l’Ateneu Musical de Sueca, l’Ateneu Musical de Corbera, la banda de Santa Cecilia de Cullera i la de Santa Cecilia de Fortaleny, la Societat Artística Musical de Sollana, la Unió Musical de Riola, la Unió Musical de Benicull i la Unió Musical de Sueca.

Huit d’aquestes bandes joves de la Ribera Baixa, entre les quals es trobava la d’Almussafes, es van reunir el passat 27 octubre de 2018 per a participar en un acte musical amb motiu del 75 aniversari de la Fundació de l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera. El director Eliseu Dasí Sanchis va coordinar a més de 250 músics perquè interpretaren diverses obres en el pavelló cobert de l’Institut d’Educació Secundària Sucro.

Antonio Peris, directe de la banda jove d’Almussafes
La batuta de la banda jove de la Societat Musical Lira Almussafense la portarà el seu director, el músic Antonio Peris, qui va cursar els seus estudis en el Conservatori Superior ‘Salvador Seguí’ de Castelló de la Plana, després del que es va llicenciar, amb premi d’honor del jurat d’orquestra, en Direcció d’Orquestra en la ‘Milà Music School’. 

Actualment compagina la seua labor en la citada formació amb altres treballs, alguns d’ells lligats també a Almussafes, atés que és professor de trompeta i banda en el Centre Professional de Música Lira Almussafense. Paral·lelament, és el cap d’estudis de l’Escola de Música de la Unió Musical de Catarroja, on dirigeix la seua banda Juvenil. Cal destacar també que és el director adjunt del Festival Internacional de Música de València, celebrat en dues ocasions en Almussafes i on ha tingut l’oportunitat de treballar amb solistes de gran reputació internacional.