FESTES

Laura Sabater, Elena Magraner i César España, ja són oficialment els màxims representants de la Falla Primitiva

La comissió va celebrar les seues exaltacions el dissabte 9 i el diumenge 10 de febrer a la sala d’actes del Centre Cultural


El dissabte 9 de febrer Laura Sabater Piles es va convertir oficialment en la nova Fallera Major de la Falla Primitiva d’Almussafes en un emotiu acte que es va desenvolupar en el Centre Cultural de la localitat davant la presència de centenars d’amics i familiars. L’endemà, el diumenge 10 a la vesprada, la comissió es va tornar a reunir en el mateix recinte municipal per a fer el propi amb els seus representants infantils, Elena Magraner Sanchis i César Joaquín España García.

 

 

La Falla Primitiva d’Almussafes ja ha presentat oficialment als seus màxims representants per a 2019. La primera comissió que es va fundar en la localitat, ara fa 46 anys, es va vestir de gala el passat cap de setmana per a exaltar a les seues falleres majors i el seu President Infantil com marca la tradició, a ritme de pasdoble i amb les emocions a flor de pell. El dissabte 9 de febrer, a partir de les 19 hores, i després de la corresponent cercavila festiva, centenars de persones pertanyents a la família de la Primitiva es van congregar a la sala d’actes del Centre Cultural en una vesprada que va servir per a exaltar a la Fallera Major d’enguany, la jove Laura Sabater Piles.

La seua predecessora en el càrrec, Estefanía Monserrat Clèrigues, no va poder assistir a l’esdeveniment i passar-li el relleu a la seua companya, per la qual cosa va rebre un calorós aplaudiment per part del públic i unes paraules d’agraïment en nom de tota la comissió. Aquest imprevist va fer que finalment fóra la presidenta de l’associació, María José Magraner Grau, la que li imposara a Laura la banda que l’acredita com a Fallera Major de 2019 i el ram de flors en senyal de felicitació.

A continuació, van anar pujant a l’escenari les components de la cort d’honor, les qui van conformar el quadre amb el qual l’entitat va oferir el moment més visual de tota la cerimònia i amb el qual la Fallera Major va rebre les paraules dels mantenidors, el seu amic Fernando Tébar i les seues amigues Paula Sanz i Érica Vendrell, així com les felicitacions de la comissió masculina, els representants infantils, diferents associacions i l’Ajuntament d’Almussafes, representat per l’alcalde, Toni González, i la Reina de les Festes, María Pilar Revert.

Laura va assegurar durant el seu discurs que de tots els sentiments que li envaïen en aqueix moment predominaven “els de felicitat i agraïment”, felicitat per haver pogut fer realitat un somni que tenia des de xiqueta i agraïment per tota l’ajuda brindada per la seua família, amics i companys i companyes de la comissió. Per part seua, el primer edil va destacar que era un goig compartir “aquest acte tan singular i emotiu”, va afirmar que “les falles són les festes que més ens identifiquen com a valencians i sense elles la nostra terra perdria la seua identitat” i va agrair “l’esforç, la constància i la dedicació de la comissió pel manteniment i visibilitat de la cultura”.

L’acte es va tancar amb la representació teatral del sainet ‘De rebot’.

 
Presentació infantil
 
L’endemà, el diumenge 10, la comissió es va tornar a vestir de gala per a celebrar l’exaltació dels seus representants infantils. Els germans Jaume i Álex Costa Moreno van deixar el càrrec de President Infantil, que van compartir durant 2018, a César Joaquín España García, mentre que Ester Malet Martínez va cedir el seu lloc de Fallera Major Infantil de la comissió a Elena Magraner Sanchis. La infància de la comissió va anar pujant l’escenari fins a ocupar la totalitat de les graderies habilitades per a això, després del que César i Elena van rebre unes sentides paraules de part dels seus mantenidors. El jove va escoltar els discursos de les seues germanes Lucía i Nuria i les seues cosines, Elia i María, mentre que ella es va emocionar amb el missatge que li van transmetre el seu cosí Ivan, la seua germana Marina i la seua iaia Susi.

 

 

Després dels discursos, les visites, el corresponent lliurament dels pergamins i corbatins i el cant de l’himne regional, la cerimònia es va tancar amb un espectacle musical sobre el conte ‘El Rei León’.

Laura, César i Elena van rebre l’afecte del Centre Cultural Andalús, la Junta Local Fallera, i les comissiones Cronista Beguer de Torrent, Arturo Mas i Mitja Capa de Benifaió, i Mig Camí i La Torre d’Almussafes. A més, la Fallera Major va rebre a les seues companyes de les Clavariesses 2017, la Fallera Major Infantil a les del seu equip de bàsquet i el President Infantil als amics amb els quals comparteix la seua afició pel futbol.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES