ARTS ESCÈNIQUES

L’Associació Valenciana d’Il·lusionisme cancel·la novament la seua Trobada Internacional de Mags per la pandèmia

L’entitat anuncia que la pròxima edició se celebrarà, si la crisi sanitària ho permet, del 22 al 27 de març de 2022

L’esdeveniment, que acollirà el 37é Congrés Màgic Nacional, amplia en un dia la seua duració a causa de la gran demanda de participació en el concurs


La pandèmia de coronavirus continua condicionant el desenvolupament de les activitats culturals impulsades pel teixit associatiu almussafeny. Tal com ja va ocórrer després de la declaració del primer estat alarma, a mitjan març de 2020, l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme (AVI) s’ha vist de nou obligada a suspendre la seua tradicional Trobada Internacional de Mags, un esdeveniment multitudinari que cada any reuneix centenars d’amants d’aquesta disciplina artística procedents de nombrosos països de tot el món. La crisi sanitària va fer impossible el desenvolupament d’aquest esdeveniment tant al març com al setembre de 2020 i ara l’entitat ha anunciat que posposa la popular convenció fins a març de 2022.

“Evidentment en aquestes circumstàncies és literalment impossible celebrar absolutament res, així que traslladem el congrés a la primavera de 2022, en la qual esperem que la situació siga més favorable i puguem tornar a reunir-nos per a gaudir en gran d’una activitat de la qual en el consistori municipal ens sentim tremendament orgullosos. La trobada congrega a un gran nombre de persones tant de la localitat com de fora per a gaudir de l’art i ho fa, a més, generant un important impacte econòmic en els negocis de la població”, assenyala el regidor de Cultura i Comerç, Àlex Fuentes. “La Trobada Internacional de Màgia d’Almussafes tornarà i ho farà amb més força que mai”, afig l’edil.

Almussafes tornarà a omplir-se de màgia al març de 2022. L’Associació Valenciana d’Il·lusionisme ha tornat a ajornar la celebració de la seua tradicional Trobada Internacional de Màgia a causa de la pandèmia de coronavirus. “La seguretat d’artistes de diversos països, acreditats i públic en general, continua sent primordial per a nosaltres i actualment no podem garantir el final de les restriccions per a les dates anunciades”, informen en un comunicat. Encara que inicialment la suspensió de l’edició de 2020 traslladava l’esdeveniment al mes de setembre, la situació epidemiològica va impedir també dur a terme en eixa data un esdeveniment que cada any reuneix centenars d’amants de l’il·lusionisme. Ara, l’organització, de la qual forma part també l’Ajuntament d’Almussafes, cancel·la definitivament l’edició de 2021 i convoca directament la de 2022, que tindrà un dia més de duració de l’habitual.

“La seguretat d’artistes de diversos països, acreditats i públic en general, continua sent primordial per a nosaltres i actualment no podem garantir el final de les restriccions per a les dates anunciades”, assenyala l’organització en un comunicat en el qual també fixa les dates per al retorn de l’esdeveniment, que s’ha programat per a la setmana del 22 al 27 de març de 2022. AVI ha decidit ampliar en un dia la duració habitual del congrés, organitzat al costat de l’Ajuntament d’Almussafes, “donada la gran demanda de participació en el concurs”. D’aquesta manera, la Trobada Internacional de Mags d’Almussafes, que en aquesta ocasió acollirà també el 37é Congrés Màgic Nacional, comptarà amb sis jornades plenes de gales, concursos, conferències i espectacles al carrer.

Les persones que ja havien adquirit les corresponents acreditacions poden cancel·lar la seua assistència escrivint un correu electrònic a avi@mimagia.es. Les sol·licituds presentades fins al 13 de febrer rebran el 90% de l’import abonat i les que arriben del 14 de febrer al 31 de març el 75%. A partir d’eixe moment “s’entendrà per confirmat el desig de mantindre l’acreditació per a la nova data acordada”, informa l’organització. A aquelles persones que trien mantindre l’acreditació no els afectaran els possibles canvis en els preus que es confirmen a partir del 15 de setembre d’aquest 2021, jornada en la qual es posaran a la venda en la pàgina web oficial, www.almussafesmagic.es, les acreditacions que queden disponibles.