BIBLIOTECA

La mestra almussafenya Bárbara Benavent escriu el conte oficial del València CF

La docent, autora de ‘Mamá, soy un niño espacial’, ha creat una narració per a donar a conéixer la història del club a la infància

L’editorial Sar Alexandría confia en ella per a donar forma a un relat amb 32 pàgines que inclou també un apartat final amb activitats


La mestra i escriptora almussafenya Bárbara Benavent ha sigut l’encarregada de donar forma al conte oficial del València CF, que s’ha editat per a donar a conéixer al col·lectiu d’aficionats algunes de les principals gestes aconseguides pel club al llarg dels seus 101 anys d’història. ‘Amunt València!’ és el títol del llibre, que ja pot adquirir-se a les botigues de l’entitat i que pròximament estarà també disponible en la pàgina web i en algun comerç d’Almussafes. La història, il·lustrada per María Espert Gaya, narra l’experiència de Mario i la seua germana Marta complint el seu somni de visitar Mestalla per primera vegada. Quan la situació epidemiològica ho permeta, es durà a terme una presentació pública de l’obra a Almussafes.

A poc a poc, la mestra almussafenya Bárbara Benavent va fent-se un lloc en el complex món editorial. Després de ‘Mamá, soy un niño espacial’, la jove, màster en Dificultats d’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge, torna a les llibreries amb ‘Amunt València!’, el conte oficial del club. Es tracta d’un relat infantil, però amb anècdotes, curiositats i la història de l’entitat, elements que el converteixen en una obra dirigida a tots els públics. “L’editorial Sar Alexandría va pensar en mi per ser de València i, a més, aficionada”, explica Benavent, qui ha estat desenvolupant el contingut del text els últims quatre mesos. Les il·lustracions que acompanyen cadascuna de les 32 pàgines d’aquest volum les ha creades María Espert Gaya.

“Recordes eixe dia especial que guardaràs en la teua memòria per sempre? Mario, i la seua germana Marta, no van poder tindre millor sorpresa en el seu, complint el somni d’anar a Mestalla per primera vegada. La il·lusió d’un xiquet per veure, amb els seus propis ulls, allò amb què somiava, sempre és emocionant”, pot llegir-se en la contraportada d’aquest llibre que ja està a la venda a les botigues oficials del València CF i que prompte estarà disponible també en la pàgina web de la institució i en algun comerç d’Almussafes. L’autora ja està organitzant al costat de l’Ajuntament una presentació oficial en la localitat, acte que comptarà amb la presència de l’exfutbolista de Catarroja Ricardo Arias i que se celebrarà quan la situació sanitària ho permeta.

Benavent, que també va col·laborar durant el confinament en un llibre solidari els beneficis del qual anaven destinats a l’associació S.O.S. Ángel de la Guarda, destaca que el conte inclou anècdotes i curiositats relacionades amb els entrenadors, els màxims golejadors, els patrocinadors o els títols esportius aconseguits, entre altres informacions. A més, ha volgut incorporar també una secció final amb activitats amb l’objectiu de convertir la lectura en una experiència lúdica amb la qual xiquets i xiquetes aprenguen a través del joc. Aquest contingut extra també estava present en el seu primer llibre, ‘Mamá, soy un niño espacial’, en el qual es va centrar en tractar el tema de la inclusió educativa.

“En l’executiu municipal estem molt orgullosos i orgulloses que el talent almussafeny vaja obrint-se portes i per això els artífexs d’eixos assoliments sempre ens tindran al seu costat per a col·laborar en la difusió dels seus treballs”, destaca el regidor de Cultura, Alex Fuentes. “Bárbara Benavent ha demostrat de sobres estar a l’altura en tots els seus projectes professionals i per això aprofite l’ocasió per a felicitar-la i donar-li ànims perquè continue en aquesta direcció”, afig l’edil.