CULTURA

L’artista almussafeny Selma Adam homenatja la dona en una nova mostra pictòrica

El Centre Cultural de la localitat acull ‘En esencia’, una selecció de 13 obres creades amb els dits, tècnica que ha convertit en el seu segell personal

Aquesta exposició, la cinquena que realitza en aquesta infraestructura, estarà disponible fins al pròxim 28 de febrer


Des del passat divendres 8 i fins al pròxim dijous 28 de febrer, el Centre Cultural d’Almussafes acull l’exposició pictòrica de l’artista local Selma Adam. La mostra, integrada per un total de 13 obres realitzades amb el dit en pintura esmaltada blanca sobre taula de melamina negra, es denomina ‘En esencia’, i recull quadres desenvolupats des de 2016 fins a l’actualitat. És la cinquena vegada en cinc anys que té l’oportunitat de presentar una selecció dels seus treballs a Almussafes, encara que al llarg de la seua trajectòria ha pogut exposar en diversos llocs, com Barcelona, i participar en alguns concursos. La mirada i la figura femenines protagonitzen aquesta proposta cultural que l’autor emmarca dins del gènere realista, però en la qual amaga informació perquè l’espectador puga imaginar i ser partícip de la seua experiència.

 

Els amants de l’art tenen una nova cita en el Centre Cultural d’Almussafes. El pintor local Selma Adam exposa des del passat divendres 8 i fins el pròxim dijous 28 de febrer un total de 13 obres centrades principalment en la figura de la dona i que ha agrupat sota el títol ‘En esencia’. La mostra, que pot visitar-se de manera gratuïta en la citada infraestructura en el seu habitual horari d’obertura, recull part del treball realitzat per l’artista entre 2016 i 2019, període en el qual ha perfeccionat la tècnica de plasmar les seues inquietuds amb els dits i esmalt sintètic blanc sobre taulers de melamina negres.

La seua passió per l’art ha estat present en la seua vida des que té ús de raó. En el col·legi la seua assignatura favorita ja era Dibuix i tot i que des de xicotet ja dedicava bona part del seu temps d’oci a pintar, no va ser fins als 30 anys quan va decidir inscriure’s a l’Escola Municipal de Pintura, on va començar, tal com és habitual, amb les tècniques pastís i carbonet. Més endavant, Selma Adam va decidir investigar de manera autodidacta fins a donar amb el procediment amb el qual ha aconseguit una personalitat pròpia que el diferencia d’altres artistes. Tal com explica, la pintura esmaltada no pot tractar-se amb pinzell sobre una superfície sense porositat com la melamina, però sí que es pot difuminar, contornejar i donar forma amb els dits.

En el procés, realitza els dibuixos amb llapis blanc valent-se de la seua formació en dibuix tècnic per a aconseguir les proporcions i siluetes amb alta precisió i, a continuació, aplica una quantitat mínima de pintura amb pinzell que posteriorment estén amb el dit exercint més o menys pressió en funció del que vol transmetre. D’aquesta manera, juga “amb la llum per a formar la foscor”.

 
Pintura realista amb la dona com a protagonista
 
Durant la seua trajectòria, que ha compatibilitzat amb la seua professió, s’ha centrat en la dona, sobretot en la mirada, les mans i els peus. “La mirada i la figura femenines parlen per si mateixes”, assegura, per la qual cosa en la seua obra destaquen, per damunt d’altres elements, els quadres protagonitzats per dones. De fet, molts d’ells els titula amb noms reals amb l’objectiu de dotar-los d’identitat pròpia. És el cas, per exemple, de ‘Julia’ o ‘Celia’, “tots dos amb tocs sèpies en les rematades per a ressaltar la seua atmosfera romàntica”. “Malgrat que és una pintura realista, sempre intente no mostrar el 100%, sinó deixar coses ocultes perquè l’espectador haja de descobrir el fons del que vull contar”, explica.

 

La seua projecció artística li ha permés exposar les seues creacions en nombrosos llocs, entre els quals destaquen les seues tres mostres realitzades a Barcelona. A més, a Almussafes ja ha tingut l’oportunitat de presentar els seus treballs durant cinc anys consecutius des de 2014. La seua participació en concursos li va portar a obtindre el tercer lloc amb l’obra ‘Estigma’ en un certamen de La Nucia dedicat a la violència de gènere. Ara, la població almussafenya té una nova oportunitat de gaudir de la seua sensibilitat pictòrica en aquesta exposició inaugurada el passat 8 de febrer a les 20 hores en un acte en el qual Selma Adam va aprofitar per a explicar a les persones assistents les seues motivacions artístiques.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES