BIBLIOTECA

L’almussafenya Sara Ferrando presenta el seu llibre ‘Afterlife’ davant la població local

L’acte es va celebrar divendres passat 16 d’octubre a la Biblioteca Pública Municipal amb aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat

Els estudiants de primer de Batxillerat de l’IES Almussafes llegiran la novel.la aquest curs educatiu


La Biblioteca Pública Municipal d’Almussafes va acollir divendres passat 16 d’octubre a les 20:00 hores la presentació oficial de ‘Afterlife’, llibre escrit per la jove almussafenya Sara Ferrando Estarlich. Gran acolliment de públic a la convocatòria, en la qual el regidor de Cultura, Àlex Fuentes, i la bibliotecària de l’Ajuntament, Sonia Martí, van abrigallar a l’autora i van comentar alguns dels trets més destacats d’aquest treball literari que conjuga set relats curts emmarcats en el gènere de la intriga, el misteri i els fenòmens paranormals. 

Fuentes va felicitar a Ferrando pel resultat d’aquesta obra, que l’escriptora situa en el gènere de la fantasia sobrenatural, escrita íntegrament en anglés i publicada per Punto Rojo Libros. “És increïble veure com una persona tan jove, perquè a penes té 17 anys, és capaç d’armar un text així ella sola. És evident el seu talent, la seua creativitat i la seua obstinació per fer el que realment l’apassiona, trets que han de convertir-la en un referent per a altres adolescents d’Almussafes que tenen un projecte personal que volen donar a conéixer al món”, assenyala l’edil.

Durant la presentació de la novel.la,  que aposta principalment pel diàleg entre els personatges per al desenvolupament de la trama, l’autora va interactuar amb el públic assistent, revelant interessants qüestions referides al procés de creació, completat en tan sols un pocs mesos, a més d’avançar el seu nou projecte literari, una trilogia, que ja es troba en un procés molt avançat de redacció.

L’acte, que inicialment estava previst per a divendres passat 25 de setembre però va haver de ser ajornat a causa de la situació epidemiològica a Almussafes en aquell moment, va concloure amb la venda i signatura d’exemplars a les persones assistents.

L’Ajuntament ha adquirit 22 exemplars de ‘Afterlife’ per a incorporar el llibre al catàleg d’obres disponibles a la biblioteca, iniciant així una estreta col.laboració literària amb l’IES.  “A partir d’ara totes les novel.les incloses en el currículum de l’alumnat del centre de secundària i batxillerat s’incorporaran al nostre fons bibliogràfic, amb l’objectiu que els estudiants tinguen almenys una vintena d’exemplars al seu abast a la biblioteca pública”, explica Fuentes, qui afig que “l’obra de Sara Ferrando és lectura obligada per a l’alumnat de primer de Batxillerat de l’institut aquest curs 2020-2021”.