ECONOMIA

L’alcalde d’Almussafes acompanya la secretària d’Estat de Servicis Socials en la seua visita a les instal•lacions del Grup Ilunion

Toni González compartix amb Ana Isabel Lima Fernández el recorregut per l’empresa emplaçada dins de la Ford, declarada centre especial d’ocupació

 

En l’itinerari, celebrat ahir dimecres 23 d’octubre, van participar també el delegat del Govern en la CV i el director de fabricació de Ford


Toni González, alcalde d’Almussafes, va compartir amb la secretària d’Estat de Servicis Socials del Govern d’Espanya, Ana Isabel Lima Fernández, la seua visita ahir, dimecres 23 d’octubre, a les instal·lacions que el Grup Ilunion manté dins de la Factoria Ford. La número dos del Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat també va estar acompanyada durant la vesprada pel delegat del Govern en la CV, distints responsables de les empreses d’Ilunion i el director de fabricació de Ford. El primer edil, la dirigent estatal i la resta de participants en la trobada van conéixer el projecte d’este centre especial d’ocupació impulsat per la Fundació ONCE en què treballen més de mil persones, la major part d’elles amb diversitat funcional.

Les àrees industrials d’Almussafes continuen sent un dels principals focus d’atenció per a les distintes administracions públiques en els plans econòmic i social. De fet, són habituals les visites que es realitzen en este sentit per a comprovar el bon funcionament dels processos de producció que es duen a terme, sobretot els relacionats amb el sector de l’automoció.

Ahir, dimecres 23 d’octubre, el Polígon Industrial Joan Carles I de la localitat va sumar una nova visita, la de la secretària d’Estat de Servicis Socials, Ana Isabel Lima Fernández, qui es va desplaçar fins al parc empresarial almussafeny per a reunir-se amb els responsables de Fabricació Modular Valenciana (FMV), la nau de la firma del Grup Ilunion ubicada dins de la Factoria Ford. Junt de Modular Logística Valenciana (MLV) és el primer operador logístic de Ford en la població i un centre especial d’ocupació en què treballen més de mil persones, la major part d’elles amb algun tipus de discapacitat.

La representant del Govern espanyol va estar acompanyada durant el recorregut per la nau per l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i el director de fabricació de la factoria Ford, Dionisio Campos. Tots ells van romandre atents a les explicacions rebudes entorn d’este projecte d’inclusió laboral impulsat per la Fundació ONCE.

“La meua intenció és que Almussafes es convertisca un referent en l’àmbit industrial i considere que això ha d’aconseguir-se millorant les infraestructures i atraient a noves empreses, però també a través de programes com este, que fomenten d’una manera molt encertada la integració de tota la societat”, ressalta el primer edil.

 

Trajectòria del grup a Almussafes

MLV va sorgir l’any 2000, quan el gerent d’una de les plantes va proposar la creació d’una empresa que donara treball a fills i filles amb diversitat funcional dels empleats de Ford. En un principi tenia tan sols 50 treballadors, però a poc a poc la iniciativa va ser creixent fins a convertir-se en el primer operador logístic de la multinacional a Almussafes, atés que la factoria ha externalitzat distintes tasques, principalment de seqüenciació i premuntatge de components, i ha contractat a MLV per a dur a terme algunes d’elles.

El Grup Ilunion, que compta amb una altra empresa a Almussafes, ubicada precisament dins de la pròpia factoria (Fabricació Modular Valenciana), ha anat creixent en estos quasi vint anys fins a situar-se com el major del polígon quant a nombre de treballadors. Un de les fites més importants de la seua trajectòria data de 2013, quan es va produir la connexió directa al túnel de producció de Ford, el conegut com ‘conveyor’. Tant González com la secretària d’Estat, que està especialitzada en treball social, intervenció social i immigració, es van interessar per este model pioner i innovador que, per a l’alcalde “suposa tot un exemple que s’ha de seguir en este àmbit”.