JOVENTUT

L’Ajuntament d’Almussafes reobri els patis dels col•legis com a zones d’oci

La iniciativa es reprèn després de l’aturada per les vacances d’estiu en els dos centres d’educació infantil i primària de la localitat

Tots dos edificis comptaran amb un servei de consergeria que s’encarregarà del control i de la neteja dels espais


El pròxim dilluns 10 d’octubre, els patis dels CEIP Almassaf i Pontet d’Almussafes tornaran a obrir les seues portes fora de l’horari escolar perquè els xiquets de la localitat puguen utilitzar-los per a jugar i practicar esport. El servei estarà disponible de dilluns a divendres de 17 a 19:30h i els dissabtes de 10 a 14h. Un conserge vetllarà pel compliment de la normativa i s’encarregarà de netejar els espais. L’equip de govern manté d’aquesta forma el seu fort compromís amb la infància i amb l’impuls d’activitats d’oci segures que promoguen un estil de vida saludable.

Els patis dels col•legis reuneixen les millors condicions per a constituir-se com a zones d’esbarjo fóra de l’horari escolar. Estan barrats, la qual cosa els dóna una seguretat afegida als pares, compten amb pistes especialment habilitades per a practicar esport i disposen de banys. Aquests tres aspectes, i la gran afluència de públic durant el curs anterior, han sigut els factors que han portat a l’Ajuntament d’Almussafes a seguir avant amb la iniciativa d’obrir aquests espais una vegada finalitzades les classes.

Després del parèntesi estiuenc, les portes dels Centres d’Educació Infantil i Primària Pontet i Almazaf tornaran obrir el pròxim 10 d’octubre de dilluns a divendres de 17 a 19:30 h. i els dissabtes de 10 a 14 h. per a permetre que els xiquets i adolescents puguen fer ús de les instal•lacions. Tal com venia ocorrent des que es va posar en marxa el servei a l’abril de 2015, un conserge s’encarregarà de controlar el compliment de les normes i de netejar les zones utilitzades.

“A Almussafes comptem amb parcs de primer nivell i amb aquesta mesura el que fem és precisament ampliar l’espai d’oci disponible afegint-li una major seguretat i oferint d’aquesta forma alternatives d’oci saludables i properes a l’entorn educatiu”, assenyala el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Almussafes, Pau Posch.

Per al bon funcionament del projecte, s’han establit una sèrie d’indicacions. En aquestes dependències, els xiquets podran jugar al futbol o practicar qualsevol altre esport o joc, així com circular amb bicicletes, patins o patinets dins del recinte. A més, podran consumir tot tipus d’aliments, excepte aquells fruits secs que embruten l’espai. Per últim, no es permetrà fumar ni entrar cadires del parc.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES