NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes llança un programa personalitzat de suport per als parats de llarga duració

Hui dijous 28 d’abril, s’ha celebrat la sessió informativa d’esta iniciativa, complementària del Pla d’Ocupació Local

El programa aglutina un total de cinc sessions formatives grupals, que se celebraran durant el pròxim mes de maig


Aproximadament una trentena de desocupats de llarga duració d’Almussafes han assistit, durant el matí de hui dijous 28 d’abril, a la sessió informativa sobre el Programa personalitzat d’Orientació Laboral a este col•lectiu de parats, que acaba de llançar l’Agència de Desenrotllament Local, ADL, de l’Ajuntament d’Almussafes. La sala de conferències del Centre Cultural ha acollit l’acte de presentació d’esta nova iniciativa, que s’ha impulsat per a complementar el Pla d’Ocupació Local, POL; i l’objectiu prioritari del qual radica a facilitar als participants una orientació formativa concreta i efectiva per a propiciar la seua inserció en el mercat laboral. El programa aglutina un total de cinc sessions formatives grupals, que se celebraran durant el mes de maig, en horari de 9.30 a 11 hores, en la sala de conferències del Centre Cultural.

L’autoconeixement i anàlisi del perfil professional dels parats, les claus per a preparar el currículum i la carta de presentació davant d’una oferta laboral, com superar amb èxit una entrevista personal i el coneixement i navegació a través de les pàgines de busca d’ocupació per Internet són aspectes clau que els desocupats han de dominar per a accedir al mercat laboral.

Precisament el compromís de l’executiu d’Almussafes amb el col•lectiu de parats de llarga duració de la localitat ha determinat la creació d’un nou programa de suport al grup, que es va a articular en un total de cinc sessions grupals, la primera d’elles prevista per a dimarts que ve 3 de maig.

“Amb la posada en funcionament del nostre Pla d’Ocupació Local hem brindarem una oportunitat laboral a un total de 60 desocupats de la localitat durant el present any, encara que lògicament tenim més veïns inscrits en la bossa de l’ADL que porten en situació de desocupació durant fa temps i que també van presentar la corresponent sol•licitud en l’oferta, encara que conclòs el procés de baremació de les instàncies demanades no han obtingut una de les 60 places oferides”, comenta el primer edil i responsable de polítiques d’Ocupació, Toni González.

Per això i de manera complementària al POL, des de la Regidoria d’Ocupació s’ha llançat este programa personalitzat d’orientació laboral per a eixe grup específic de parats de llarga duració que, a més dels tallers grupals, també inclou sessions individuals d’anàlisi del perfil professional dels citats demandants d’ocupació.

Després de la jornada inaugural, se celebraran quatre noves sessions els dies 5, 10, 12 i 18 de maig, totes elles en la sala de conferències del Centre Cultural i en horari de 9.30 a 11 hores. La psicòloga Inma Ibiza és la responsable d’impartir tot el cicle formatiu que, l’alcalde, confia resulte molt productiu per als assistents.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ