NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes invertix 35.000 euros en la rehabilitació de quatre immobles de promoció pública del carrer Sant Josep

La titularitat dels pisos del Parc Públic recau en l’ens autonòmic

En el 2014, la Conselleria li va cedir l’ús de les esmentades vivendes socials al consistori municipal

Mª José Salvador visita els immobles abans de la seua cessió en lloguer social a les famílies adjudicatàries en els pròxims dies


La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador, s’ha desplaçat a les 13 hores de hui divendres dia 16 al municipi d’Almussafes per a visitar les quatre vivendes de promoció pública de les finques del carrer Sant Josep, la rehabilitació de les quals ha sufragat íntegrament l’Ajuntament d’Almussafes. El president de l’executiu, Toni González, junt amb la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver i l’edil de Joventut, Davinia Calatayud, han acompanyat l’autoritat autonòmica en la visita oficial, en la que els tècnics municipals i els de l’EIGE han facilitat els detalls de les obres executades. Està previst que la setmana que ve, la Generalitat Valenciana faça entrega dels immobles a les quatre famílies de la localitat a què se’ls han assignat els mateixos, després de la valoració en el Departament de Benestar Social de la seua especial situació socioeconòmica.

L’alcalde, Toni González, junt amb les regidores de la Tercera Edat i Joventut, Paqui Oliver i Davinia Calatayud, respectivament, han rebut la responsable autonòmica de Vivenda, Mª José Salvador, en la porta de la Casa Consistorial.

Amb posterioritat, la comitiva, integrada així mateix pel cap del Servici del parc Públic de l’EIGE (Entitat d’Infraestructures de la Generalitat), s’ha dirigit fins als immobles objecte de reforma per part de l’Ajuntament. El president de l’executiu ha incidit “en el compromís del consistori d’Almussafes amb la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i d’ací l’estreta col•laboració entre institucions públiques demostrada amb esta iniciativa, que s’ha executat amb càrrec a les arques municipals i amb un pressupost de 35.000 euros”. González ha remarcat l’especial sensibilització de l’equip de govern amb les causes socials i la intenció de l’executiu en continuar apostat per este tipus d’accions.

A principis de maig del 2016, el consistori d’Almussafes va emprendre el projecte d’intervenció dels quatre pisos sense habitar de les finques de protecció oficial del carrer Sant Josep d’Almussafes. Concretament, les obres de rehabilitació s’han executat en l’immoble de la porta 13 del número 31, en les portes 13 i 18 del número 33 i en la porta 5 del número 37.

Mª José Salvador ha agrait este gest de l’ajuntament que demostra que “ambdós institucions públiques compartim objectius, governem amb eixa vocació de servei públic i estem molt sensibilitzades amb l’accés a la vivenda social”.

Cessió de l’ús per part de la Generalitat Valenciana

Les quatre vivendes, igual que la resta dels pisos que es troben en els diferents blocs, es van edificar per part de la Generalitat Valenciana i amb caràcter de promoció pública en la dècada dels 80. El fet que es trobaren sense habitar durant anys va portar a l’Ajuntament d’Almussafes a sol•licitar la sessió d’ús de les mateixes per a escometre una actuació urbanística de reforma que permetera la seua utilització per part del col•lectiu de veïns amb més dificultats socioeconòmiques, ja que des de l’IVVSA, Institut Valencià de Vivenda, no s’estava actuant respecte d’això.

Amb data 23 de juny del 2014, des de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient es va dictar una resolució la cessió gratuïta al consistori municipal dels citats béns immobles, mantenint la Generalitat Valenciana la titularitat dels mateixos, així com l’entrega de les claus de les vivendes objecte de reparació fins a la finalització de l’actuació urbanística.

La rehabilitació de cuines i banys, la substitució d’algunes portes deteriorades, la revisió de les finestres, l’adequació de la instal•lació elèctrica, amb la redacció del corresponent Certificat d’Instal•lació, així com els treballs de poliment dels sòls són les accions incloses en la intervenció urbanística completada.

La conselleria, a través de EIGE, contribuirà a la millora d’estes vivendes amb 4.000 euros destinats a pintar-les. Les tasques s’encetaran el pròxim dilluns i duraran aproximadament una setmana. Conclosa la intervenció, els adjudicataris rebran les claus d’estos immobles.

Categories: NOTÍCIES, URBANISME