CELEBRACIONS

L’Ajuntament d’Almussafes inaugura les escoles de Pasqua en els centres educatius

Un total de 168 xiquets i xiquetes entre els 3 i els 12 anys estan inscrits en l’activitat

La iniciativa, finançada pel Ministeri d’Igualtat, va arrancar ahir dimarts, 18 d’abril, i es clausurarà dilluns que ve dia 25

Igual que les ludoteques coeducatives, també en funcionament en tots dos col·legis, les escoles de Pasqua són gratuïtes i busquen facilitar la conciliació i fomentar els valors democràtics


L’Ajuntament d’Almussafes inaugura les escoles de Pasqua en els centres educatius

Ahir dimarts 19 d’abril  obriren les seues portes en els CEIP Pontet i Almassaf d’Almussafes les Escoles de Pasqua, una iniciativa gratuïta promoguda des del consistori d’Almussafes per a col·laborar amb les famílies en la criança dels seus fills i filles. El programa educatiu i d’oci, de cinc jornades de duració, ha obtingut una resposta molt positiva per part de la comunitat educativa, atés que durant el termini d’inscripció es van registrar 168 peticions (127 en l’Almassaf i 41 en el Pontet). Fins dilluns que ve 25 d’abril, els xiquets i xiquetes participants, tots ells entre els 3 i els 12 anys d’edat, podran gaudir de l’activitat, que està atesa per un grup de 17 monitors especialitzats en l’àmbit educatiu.  

L’executiu d’Almussafes acaba d’inaugurar un nou servei gratuït per a ajudar a la conciliació de les famílies d’Almussafes. Es tracta de les Escoles de Pasqua, un programa de cinc dies de duració que va arrancar ahir  dimarts dia 19 i que es desplegarà fins dilluns que ve 25 d’abril en els CEIP Pontet i Almassaf.

La participació de l’alumnat d’entre 3 i 12 anys de tots dos col·legis ha sigut molt elevada atés que són 41 i 127, respectivament, els xiquets i xiquetes matriculats en l’activitat. Per al regidor d’Educació, Pau Bosch, “el gran acolliment rebut es deu al fet que els horaris laborals i els acadèmics no coincideixen durant aquesta setmana i aquesta xarxa d’ajuda que els proposem a les famílies els ajuda a compaginar les responsabilitats professionals de pares i mares amb la cura dels seus fills i filles”.

Les escoles de Pasqua, iniciativa que assegura que el col·lectiu de xiquets continue amb el procés d’aprenentatge infantil dels valors democràtics en un entorn segur, agradable i divertit durant aquest període vacacional, estan en funcionament en els citats centres escolars entre les 8:00 a 14:00 hores i estan ateses per 17 professionals de l’àmbit de l’educació.

Així mateix, l’Ajuntament d’Almussafes ha posat en funcionament un servei de neteja especial a través de l’empresa pública i també ha incorporat un conserge en cada centre educatiu per a aportar un major control per al correcte funcionament de l’activitat.

Aquesta és la segona de les iniciatives que llança l’Ajuntament amb càrrec a la subvenció de 77.000 euros atorgada al consistori municipal almussafeny per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat en el marc del Pla Corresponsables. Així mateix, el programa compta també amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.