NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes inaugura el seu primer curs de empreniment social

La iniciativa, estructurada en micro tallers, es desenvoluparà durant sis sessions de quatre hores cadascuna en el Centre Cultural i el CMFPA

L’objectiu del projecte és “empoderar a les persones aturades perquè siguen les protagonistes de la seua carrera professional”


Hui, divendres 16 de juny a les 9:30 hores, s’ha celebrat en la sala de conferències del Centre Cultural la inauguració del Curs d’Empreniment Social impulsat per l’Ajuntament en col·laboració amb ADIENT Associació. Al llarg de sis sessions de quatre hores de durada cadascuna, els 17 inscrits en el programa desenvoluparan les seues habilitats empresarials i professionals a través d’una metodologia pràctica basada en el coaching grupal. Durant les sessions s’aprofundirà en aspectes com l’economia social i solidària, el empreniment social, l’estratègia, la viabilitat, la comptabilitat, la visibilitat o la generació de sinergies.

La Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament d’Almussafes, a través de la seua Agència de Desenvolupament Local, ha materialitzat una nova proposta per a seguir lluitant contra la desocupació existent en el municipi. Des de hui, i al llarg de sis sessions de quatre hores de durada, un total de 17 veïns i veïnes tindran l’oportunitat d’explorar les possibilitats de dur a terme les seues idees empresarials gràcies al que han denominat “Càpsula d’Empreniment Social”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que imparteix l’associació ADIENT, és “empoderar a les persones aturades perquè siguen les protagonistes de la seua carrera professional i puguen adaptar-se als nous escenaris del mercat laboral”. Per a açò, s’han format diferents equips amb perfils heterogenis amb els quals es pretén sumar coneixement, experiències i actituds que els permeten avançar en l’estudi de les seues idees empresarials. Al costat d’aquesta tècnica, denominada coaching grupal, les eines i consells aportats pels coordinadors contribuiran a donar forma als projectes d’empreniment que en un futur podrien suposar una autoocupació o fins i tot la creació d’un major nombre de llocs de treball.

En les sessions s’aprofundirà en aspectes com l’economia social i solidària, l’empreniment social, l’estratègia, la viabilitat, la comptabilitat, la visibilitat o la generació de sinèrgies. Per a aconseguir-ho, es prestarà especial atenció a aspectes com els objectius professionals, la inserció laboral mitjançant la creació d’ocupació, les estratègies i habilitats per a generar el propi lloc de treball o la generació d’una xarxa de contactes amb persones amb les mateixes inquietuds.

Durant la presentació del curs aquest matí en el Centre Cultural, la directora de l’ADL, Elena Baldoví, ha animat als participants seleccionats per a participar en la iniciativa a aprofitar aquesta oportunitat que pot ser-los molt útil en el futur. Finançat íntegrament per l’Ajuntament d’Almussafes, les trobades es duran a terme els dilluns en l’aula d’informàtica del CMFPA i els divendres en el Centre Cultural.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ