BENESTAR SOCIAL

L’Ajuntament d’Almussafes elabora el Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials 2023-2026

L’executiu local està desenvolupant la fase de diagnòstic per a establir les línies estratègiques d’actuació en matèria de Serveis Socials


L’Ajuntament d’Almussafes elabora el Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials 2023-2026

El Consistori d’Almussafes, a través del seu Departament de Benestar Social, es troba en ple procés d’elaboració de l primer Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials de la localitat. La citada  eina permetrà conéixer les directrius a aplicar en matèria de polítiques socials en el municipi de 2023 a 2026, després de l’anàlisi de la realitat social actual i dels recursos i serveis que es presten en matèria de Serveis Socials.

L’Ajuntament d’Almussafes ja ha emprés la primera acció per a l’elaboració de l’I Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials, una eina que permetrà elaborar una anàlisi prèvia de la realitat social del municipi i establir les bases per a una planificació estratègica futura de recursos i polítiques socials en la població. Faustino Manzano, regidor de Benestar Social, destaca “la rellevància de la iniciativa, atés que ens permetrà conéixer les directrius a seguir pel Departament de Benestar Social durant els pròxims quatre anys, amb el desenvolupament de noves línies d’actuació i de millora en l’atenció personal i familiar, el benestar, la qualitat de vida i la cohesió social de la ciutadania”.

Com s’estableix en el Títol III de la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana, així com en el Decret 34/2021, de 26 de febrer, de regulació del mapa de serveis socials, mitjançant aquests plans es pretén complir amb els objectius i estratègies del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

I d’ací el compromís de l’executiu d’Almussafes amb el foment d’una major cohesió social i d’una societat més igualitària i justa mitjançant el desenvolupament de recursos i prestacions que previnguen i atenguen la ciutadania en situacions de dependència, exclusió o desprotecció.

Actualment, el Departament de Benestar Social es troba en ple desenvolupament de la fase del diagnòstic a través d’una enquesta de participació ciutadana que permeta prémer l’opinió de la ciutadania respecte als recursos i serveis actuals del Departament de Benestar Social. El qüestionari, disponible en línia en la web de l’Ajuntament i xarxes socials municipals i també en el propi departament, es pot formalitzar fins diumenge que ve dia 18 de desembre i fins hui ja ha registrat una nombrosa participació.

A mitjan mes de gener de 2023, l’executiu local presentarà el pla d’acció davant l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials (IVAFIQ), i posteriorment procedirà a la seua publicació davant la ciutadania d’Almussafes.