LABORAL

L’Ajuntament d’Almussafes, el Centre Tola Coop. Valenciana i Fundació MAPFRE compromesos amb la integració laboral i l’ocupació

L’Ajuntament d’Almussafes, el Centre Tola Coop. Valenciana i Fundació MAPFRE compromesos amb la integració laboral i l’ocupació

Toni González, alcalde de l’Ajuntament d’Almussafes; Luis Gil, president del Projecte Tola Coop. Valenciana; i Monserrat López, representant de Fundació MAPFRE en la zona, han signat un acord de col·laboració per a dinamitzar el Projecte Social d’Ús de Fundació MAPFRE, a través de la participació en la iniciativa ‘Junts Som Capaces’, que fa costat a persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental i fomenta la seua integració sociolaboral.

Aquest mateix matí, la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes ha acollit l’acte de presentació de la iniciativa que ha reunit representants dels tres organismes. En la seua intervenció, Monserrat López ha reconegut a l’Ajuntament el seu “compromís amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el seu suport a la formació i al futur professional d’aquestes persones”. També ha assenyalat “la importància d’aquesta mena d’iniciatives, que contribueixen al benestar i a la igualtat d’oportunitats de les persones que el tenen més difícil”.

Per la seua part el president de l’executiu d’Almussafes, Toni González, ha agraït la col·laboració de Fundació MAPFRE per contribuir al fet que aquestes persones acaben amb les barreres que encara els impedeixen ser més independents i felices, “barreres, que no tenen a veure amb la seua falta de capacitat laboral o professional, sinó amb la falta de confiança i suport de la societat”. “En el municipi d’Almussafes, treballem perquè tothom, independentment de les seues capacitats diverses, puga desenvolupar un projecte de vida ple”.

Raquel Adrià, directora del Projecte Tola Coop. Valenciana, ha destacat que “la integració laboral de les persones amb discapacitat és una de les moltes mesures de responsabilitat social empresarial que, a més de la seua fi social, dóna valor per a les empreses i administracions públiques”.

Una oportunitat laboral

El programa Junts Som Capaços col·labora directament amb entitats socials, institucions públiques i associacions empresarials, per a aconseguir la integració sociolaboral i la normalització de les persones amb diversitat funcional. Actualment, a Espanya, més de 6.400 empreses col·laboren activament amb aquest programa, i ha facilitat una oportunitat en el mercat laboral a més de 5.700 persones amb discapacitat intel·lectual o problemes de salut mental.

Gràcies a l’acord de col·laboració signat amb l’Ajuntament d’Almussafes, el jove de la localitat, Óscar Panero, usuari des de l’any 2019 del Centre Ocupacional Tola, centre concertat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb seu en la població de Silla, ja està realitzant les seues pràctiques laborals del taller de jardineria que està cursant en la localitat d’Almussafes.

Del 18 al 31 de juliol i del 4 al 15 de setembre, Óscar podrà aplicar els coneixements adquirits en el taller amb treballs en la pròpia brigada de jardineria del consistori d’Almussafes, una oportunitat laboral que hui s’ha celebrat per part de totes les autoritats reunides a la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes, entre elles el regidor d’Educació de l’executiu local, Pau Bosch.