NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes anima als seus joves a optar a una de les 60 ocupacions que ofereix el Servef per a treballar en la localitat

L’Ajuntament d’Almussafes anima als seus joves a optar a una de les 60 ocupacions que ofereix el Servef per a treballar en la localitat

L’objectiu de la trobada era donar la major transparència possible al procés i facilitar la realització de les inscripcions

La localitat podrà contractar a 60 joves durant 12 mesos per a treballar gràcies a una subvenció de prop d’un milió d’euros de la Generalitat Valenciana


L’Agència de Desenvolupament Local d’Almussafes va reunir ahir, dimarts 29 de maig, a la vesprada en la sala de conferències del Centre Cultural de la localitat a prop de 60 joves d’entre 16 i 30 anys per a informar-los sobre el procés de contractació de 60 persones amb els programes EMPUJU i EMCUJU, impulsats tots dos pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef). L’alcalde, Toni González, la directora de l’ADL, Elena Baldoví, i el tècnic de Joventut, Andrés Pedrón, van explicar els requisits per a formar part d’aquestes iniciatives i van recordar que la selecció la realitzarà directament el Servef. “Volíem realitzar un exercici de màxima transparència i facilitar als interessats totes les dades perquè tinguen possibilitats d’accedir a un d’aquests llocs que ens han concedit”, justifica González.

Fa dues setmanes, l’Ajuntament d’Almussafes va anunciar que la Generalitat Valenciana, a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), li ha concedit dues subvencions de quasi un milió d’euros per a la contractació de 60 joves de fins a 30 anys per a treballar durant un any a jornada completa en diferents departaments de l’administració local.

Amb l’objectiu de donar la major transparència i publicitat possibles al procés de selecció, en el qual poden participar només aquelles persones que estiguen correctament inscrites com desocupades i demandants d’ocupació i ser beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil impulsat per la Unió Europea, l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) del consistori municipal va convocar una reunió ahir dimarts 29 de maig a la vesprada en la sala de conferències del Centre Cultural per a explicar els detalls d’aquests dos programes.

Prop de 60 persones van assistir a aquesta trobada en el qual van participar l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González, la directora de l’ADL, Elena Baldoví, i el tècnic de Joventut, Andrés Pedrón. El primer edil va destacar la rellevància de rebre aquestes dues grans subvencions, que ascendeixen a 472.149,72 euros i 481.408,56 euros, “perquè es tracta de dues quantitats que no ens havien concedit mai abans per a Almussafes i que permetran seguir lluitant per a aconseguir l’anhelat atur tècnic”.

González va animar als assistents a participar en el procés de selecció perquè “és una gran oportunitat laboral per a ells i per a les seues famílies, ja que a més de comptar amb un sou segur durant el període d’un any, podran seguir ampliant el seu currículum vitae de cara a possibles contractacions futures en altres empreses o organismes”, explica.

Elena Baldoví va explicar amb deteniment el funcionament del procés de selecció, ja que es durà a terme a través del Servef, i va recordar que, a més de tenir entre 16 i 30 anys, és imprescindible que els interessats estiguen inscrits com desocupats amb totes les dades de formació i experiència actualitzades i estar actius en la base de dades d’aquest organisme autonòmic. Per la seua banda, Andrés Pedrón es va encarregar de resoldre els dubtes sobre la seua incorporació com a beneficiaris en el Programa de Garantia Juvenil impulsat per la Unió Europea, un altre dels requisits per a formar part de la selecció.
 
Foment de l’ocupació
 
“A Almussafes tenim aproximadament 90 joves d’entre 16 i 30 anys en l’atur, per la qual cosa és possible que molts d’ells tinguen possibilitats de ser seleccionats dins d’aquests dos programes”, afirma el president de l’executiu. “De totes maneres, a aquells que finalment no resulten beneficiaris, els demane que no perden l’esperança, ja que des del govern municipal seguirem treballant dur per a aconseguir-los una oportunitat laboral i d’aquesta forma continuar baixant l’atur, que actualment se situa en una xifra que ronda el 7%”, conclou.

L’Ajuntament d’Almussafes, a través del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, posa en marxa durant l’any diversos programes d’ocupació, tant propis com en col·laboració amb altres organismes. En aquest sentit, el president de la corporació confirma que seguirà apostant, entre altres programes, pels Plans d’Ocupació Local (POL), les beques per a graduats i estudiants, els plans Emcord i Emcorp i les subvencions dirigides a la contractació per part de les empreses situades en el terme municipal.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ