CELEBRACIONS

L’agricultura i els productes del camp protagonitzen una jornada festiva en Almussafes

L’Associació Agrària Joves Agricultors (AVA) va organitzar el passat divendres 9 de juliol els tradicionals concursos de fer solcs d’hortalisses


L’agricultura i els productes del camp protagonitzen una jornada festiva en Almussafes

Ricardo Torromé Iborra i Carlos Grau van guanyar el passat divendres 9 de juliol el concurs de fer solcs d’Almussafes, en les modalitats de motocultor i cavalleria, respectivament. L’Associació Agrària Joves Agricultors (AVA), entitat organitzadora de l’esdeveniment, també va ser la responsable de convocar i celebrar el concurs d’exposició de fruites i hortalisses que es va desenvolupar a la vesprada en l’Àgora del parc Central. Francisco Magraner (Millor Meló d’Alger), Marta Sabater (Millor Meló), Teodoro Alepuz (Millor Producte Autòcton) i Ernest Marí (Millor Producte Exòtic) van véncer en aquesta edició de l’esdeveniment, emmarcat novament en el calendari festiu de la localitat.

Les Festes Patronals d’Almussafes continuen avant proposant a la ciutadania nombroses activitats lúdiques, esportives, religioses i culturals adaptades a la situació epidemiològica actual. El passat divendres 9 de juliol el dia va estar dedicat a l’agricultura, per la qual cosa durant la jornada es van dur a terme els tradicionals concursos de fer solcs en la terra amb motocultor i cavalleria i d’exposició d’hortalisses, dues activitats organitzades per l’Associació Agrària Joves Agricultors (AVA) i en la qual van participar una vintena de persones en cadascuna d’elles.

De 10:00 a 13:30 hores, el camp de Paco Martí situat en el Camí Picassent va acollir les proves del Concurs d’Ensolcar, en el qual es van entregar premis en les categories de motocultor i de cavalleria. En la primera va guanyar Ricardo Torromé Iborra, quedant segon Carlos Grau, mentre que en la segona la victòria va ser per a Paco ‘Salao’, a qui li va seguir en la classificació Julio Atanasio.

L’alcalde, Toni González, qui va presidir el lliurament de premis d’aquest típic certamen agrícola, destaca que “és important mantindre aquest tipus de trobades per a no oblidar-nos que és de la terra d’on provenen molts dels productes de la nostra benvolguda dieta mediterrània”. El primer edil reivindica “la necessitat d’apostar per la producció de proximitat, per la seua qualitat, sostenibilitat i perquè el treball i l’esforç de la nostra gent permeten obtindre fruites, verdures i hortalisses d’una qualitat excel·lent. Si a això li sumem que genera ocupació en la nostra zona, tenim motius més que suficients per a fer costat a aquest sector”.

A la vesprada, de 18:00 a 20:00 hores, va ser el torn de mostrar en l’Àgora del parc Central algunes de les millors fruites i hortalisses cultivades durant els últims mesos per almussafenys i almussafenyes. Francisco Magraner va obtindre el premi al Millor Meló d’Alger, Marta Sabater el dedicat al Millor Meló de Tot l’Any, Teodoro Alepuz el que s’entrega al Millor Producte Autòcton, pel seu arròs de la variant sénia, i Ernest Marí va aconseguir situar la seua tomaca en el primer lloc dels millors productes exòtics.

En aquest cas va ser la regidora de Festes, Mar Albuixech, qui, acompanyada per la Reina de les Festes, Irina Llorca, i la seua Cort d’Honor, es va encarregar del lliurament dels guardons. “Un dels aspectes que més em criden l’atenció d’aquesta iniciativa és que sempre assisteixen persones de totes les edats, la qual cosa demostra que continua havent-hi interés en un àmbit que des de les administracions públiques cal donar suport decididament, com així intentem des de l’Ajuntament d’Almussafes”, ressalta Albuixech.