ESPORTS

L’AECC busca conscienciar a la societat sobre la lluita contra el càncer amb un Repte Solidari que conclourà a Almussafes

La iniciativa es va presentar ahir, dimarts 26 de març, en la seu de la Diputació de València amb la presència de nombroses autoritats 

Les 50 persones que participen en aquesta novena edició recorreran un total de 121 quilòmetres entre el divendres 29 i el dissabte 30 de març


Ahir, dimarts 26 de març, es va presentar en la seu de la Diputació de València el nové Repte Solidari, la iniciativa de l’AECC de València amb la qual l’associació busca conscienciar a la societat sobre la importància d’implicar-se en la lluita contra aquesta malaltia. En aquesta nova edició, que començarà a Venta del Moro i conclourà per segon any consecutiu a Almussafes, està prevista la participació de 50 retistes, els qui recorreran 121 quilòmetres, realitzant parades en les localitats de la Portera, Alboraig, Yátova, Torís, Albal, Beniparrell i Silla. L’acte va comptar amb la presència del president de l’administració provincial, Toni Gaspar, l’adjunt a la gerència de l’associació, Javier Llombart, l’impulsor, Antonio Miguel Garrido, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, l’alcalde de Venta del Moro, Luis Francisco López, representants de AECC Almussafes i participants d’anteriors reptes.

Almussafes continua implicant-se en la lluita contra el càncer. La localitat serà una vegada més el lloc en el qual se situarà la meta simbòlica del Repte Solidari, una iniciativa esportiu-solidària impulsada per Antonio Miguel Garrido amb la qual l’entitat, juntament amb nombrosos municipis de la província i de la Diputació de València, busca donar visibilitat a tots els que lluiten contra aquesta malaltia i sol·licitar a les institucions una major inversió en investigació.

La presentació de la novena edició d’aquest esdeveniment, que es desenvoluparà durant 24 hores entre el divendres 29 i el dissabte 30 de març i recorrerà 121 quilòmetres en un recorregut que s’iniciarà a Venta del Moro i conclourà a Almussafes, es va dur a terme ahir, dimarts 26, en la seu de l’administració provincial, situada en la plaça de Manises de València. En acte, van participar el president de la Diputació, Toni Gaspar, l’adjunt a la gerència d’AECC València, Javier Llombart, el promotor del repte, Antonio Miguel Garrido, els alcaldes d’Almussafes i Venta del Moro, Toni González i Luis Francisco López, respectivament, representants d’AECC Almussafes i retistes d’anteriors edicions.

“El que fa unes dècades era pràcticament impossible s’està aconseguint. I és que d’alguna forma estem intentant que alguns càncers es convertisquen en malalties cròniques i tal vegada dins de 20, 25 o 30 anys parlarem d’ell com una malaltia que puga tindre solució o, com a mínim que no supose la mort. Amb xicotets gestos com el Repte estem acostant-nos a aquest ambiciós però assolible objectiu”, ressalta el primer edil almussafeny, qui ha confirmat que serà una de les 50 persones que s’embarque en aquesta aventura que passarà per la Portera, Alboraig, Yátova, Torís, Albal, Beniparrell i Silla.

També va confirmar que acompanyarà a l’expedició durant un dels trams del recorregut Toni Gaspar. El president de la Diputació va assegurar durant la seua intervenció que és un “orgull” per a la institució que encapçala “que tants ajuntaments, patrocinadors i persones anònimes vagen a fer possible això i visibilitzen que el càncer està en la nostra societat, una cosa en la qual hem d’involucrar-nos tots”. Per part seua, el gerent adjunt de l’AECC de València, Javier Llombart, va incidir en la importància d’incorporar l’exercici físic a la nostra vida. “Hi ha estudis que demostren que el 50% dels càncers es podrien previndre en cas que férem esport”.

Festa de benvinguda
L’arribada de les persones participants a Almussafes, prevista per al dissabte a les 18 hores, marcarà l’inici d’una gran festa de benvinguda que començarà al carrer València amb una actuació del grup de música local Saruka. Posteriorment, la ciutadania acompanyarà a la comitiva fins al parc Central, on estarà instal·lada per segon any consecutiu la meta simbòlica d’aquesta activitat que manté el seu lema de 2018, ‘La flama de l’esperança’. De fet, els i les retistes portaran durant tot el trajecte la denominada ‘torxa solidària’, que simbolitza la lluita i solidaritat d’aquest projecte.

La celebració conclourà en l’escenari col·locat en l’Àgora d’aquesta zona verda de la localitat, on l’AECC aprofitarà que aqueixa mateixa jornada es commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon per a conscienciar a la població sobre la importància de la prevenció. Les persones que s’acosten fins a l’estand de l’associació podran realitzar-se la prova amb la qual es detecta aquesta variant de la malaltia.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES, SANITAT