CELEBRACIONS

La veïna d’Almussafes Mercedes Iborra Folgado compleix 100 anys

Dissabte passat, 16 de setembre, Mercedes va aconseguir aquesta destacada xifra a la qual molt poques persones poden arribar

La visita institucional per a felicitar-la es va dur a terme el mateix dia de la festa del seu 100 aniversari


La veïna d’Almussafes Mercedes Iborra Folgado compleix 100 anys

La veïna d’Almussafes, Mercedes Iborra Folgado, va complir dissabte passat, 16 de setembre, les seues deu dècades de vida i per a celebrar-ho l’Ajuntament i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la localitat li van fer una visita oficial per a fer-li lliurament d’uns detalls institucionals en nom de tota la ciutadania. L’alcalde, Toni González, destaca la rellevància de mantindre aquest tipus d’homenatges “que premien els esforços i sacrificis de les persones majors que ara gaudeixen d’una vellesa tranquil·la i envoltada de l’amor i l’afecte de les seues famílies”.

Aquest mes de setembre, Almussafes està de celebració. El passat, dissabte 16 de setembre, la veïna Mercedes Iborra Folgado va complir cent anys. Precisament durant aqueixa jornada, l’alcalde, Toni González, la regidora de Majors, Dalya Ríos, la exedil delegada, Paqui Oliver, el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, José Matías Doria, i la vocal de la Junta Directiva, Suni Montoyo, van visitar a la protagonista d’aquesta gesta a la seua casa per a felicitar-la personalment per haver arribat a aquesta edat tan poc comuna.

“El més impressionant de tot és que, per a l’edat que té, té una salut excel·lent. A més, conserva les seues capacitats mentals i fa una vida completament normal”, comenta el president de la corporació municipal. “Per al nostre poble és una alegria enorme comptar amb veïnes com ella, ja que després de tants esforços i sacrificis gaudeix d’una vellesa tranquil·la i envoltada de l’amor i l’afecte de la seua família”, assegura Toni González.

Extravertida, molt activa i sociable, la centenària homenatjada encara hui dia conserva la seua essència i és feliç quan la seua casa es converteix en el centre de reunió de familiars i amics, als quals sorprén amb la seua simpatia i una memòria prodigiosa.

Filla d’un alcalde de la República, Mercedes Iborra va nàixer fa exactament un segle a Almussafes. Ací es va casar amb Ramón Magraner, qui també va destacar per la seua longevitat en superar els 90 anys de vida, i el matrimoni va tindre dos fills, Ramón i Mercé, els qui estan molt units a la seua mare i han pogut compartir amb ella la festa del seu cent aniversari.

Tota la seua família, veïnat i amistats es van donar cita dissabte passat en el seu habitatge, per a bufar els ciris de les seues primeres deu dècades d’existència, una gran celebració a la qual es va sumar la visita institucional i el lliurament, per part de les autoritats locals i en nom de tota la ciutadania, d’un fermall amb l’escut d’Almussafes i d’un centre de flors.