AJUDES

La Targeta Familiar de l’Ajuntament d’Almussafes ja està en marxa

El consistori i Caixa Popular van signar ahir el conveni que permetrà la utilització del sistema prepagament de l’entitat en el consum d’aquesta subvenció

Un total de 147 famílies ja s’estan beneficiant d’aquest programa, amb el qual també es busca reactivar el comerç local, on pot gastar-se l’ajuda


La implantació de la ‘Targeta Familiar’ d’Almussafes va fer ahir un pas decisiu perquè la ciutadania beneficiària puga començar a adquirir productes i serveis en comerços locals gràcies a l’ajuda municipal concedida en el marc d’aquest programa. L’alcalde, Toni González, i la directora de l’oficina almussafenya de Caixa Popular, María Jesús Bonifacio, van signar ahir, dimarts 24 de novembre, el conveni per a la utilització del sistema de targetes prepagament d’una única càrrega habilitat per l’entitat bancària. A l’acte van assistir també el regidor de Comerç, Alex Fuentes, i la directora de l’Agència de Desenvolupament Local, Elena Baldoví. Els establiments que desitgen adherir-se al programa i col.laborar amb ell podran sol.licitar-lo fins al pròxim dilluns 30 de novembre.

El nou programa ‘Targeta Familiar’ de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Almussafes, amb el qual l’executiu municipal ha unificat en una sola convocatòria les Ajudes a la Natalitat i les Beques de Guarderia, ja ha començat a funcionar. Ahir, dimarts 24 de novembre, el consistori de la localitat i Caixa Popular van signar el conveni de col.laboració mitjançant el qual l’oficina d’Almussafes d’aquesta entitat bancària posa a la disposició del projecte el seu sistema de targetes prepagament d’una única càrrega. D’aquesta manera, a cada família beneficiària se li ingressarà en aquesta targeta la quantitat adjudicada perquè puguen pagar amb ella part de les despeses derivades de la manutenció dels seus fills i filles, com poden ser la compra de roba, alimentació o higiene personal o les matrícules de centres educatius infantils en els quals estiguen inscrits.

La Targeta Familiar de l’Ajuntament d’Almussafes ja està en marxa

Tal com ja va informar l’Ajuntament quan va llançar les bases d’aquesta iniciativa, els diners d’aquestes ajudes haurà de canviar-se en els comerços de la població adherits al programa, que quedaran senyalitzats mitjançant uns adhesius acreditatius que repartirà l’administració local.

En la signatura del conveni amb Caixa Popular, celebrada a la sala de plenaris de la casa consistorial, van estar presents l’alcalde, Toni González, la directora de l’oficina almussafenya d’aquest banc, María Jesús Bonifacio, el regidor de Comerç, Alex Fuentes, i la directora de l’Agència de Desenvolupament Local, Elena Baldoví. L’alcalde destaca la disponibilitat de l’entitat per a poder dur a terme aquesta iniciativa, que “suposa un salt qualitatiu respecte a les ajudes de les quals prové el programa, perquè a més d’unificar dues convocatòries diferents que tenien la mateixa finalitat involucrem al comerç local perquè el sector empresarial puga beneficiar-se també de la inversió realitzada”.

En aquests moments ja hi ha 147 famílies beneficiàries d’aquesta targeta, de les quals 101 han accedit a ella per tindre fills o filles d’entre 1 i 3 anys i les 46 restants per haver justificat un naixement o adopció. La convocatòria continua oberta, per la qual cosa el lliurament de sol.licituds encara pot realitzar-se. El termini de presentació d’instàncies és de 3 mesos des del naixement o l’adopció o des de la data en la qual el o la menor va complir l’edat d’1 a 3 anys. Entre els requisits perquè Benestar Social done el vistiplau a les sol.licituds es troben l’obligatorietat que els progenitors o tutors legals estiguen empadronats i mantinguen la residència efectiva a Almussafes amb un període mínim d’antiguitat en el padró d’un any abans del naixement adopció o de la data en el qual el o la menor compleix anys.

Els comerços que desitgen adherir-se al programa podran fer-lo fins al pròxim dilluns 30 de novembre. “Pensem que és una forma més de fer costat al teixit empresarial, que no està passant precisament per un bon moment. I ho fem perquè també estem plenament convençuts que són capaços d’oferir a aquestes famílies productes i serveis de primera qualitat als millors preus i amb una atenció personalitzada exquisida”, ressalta Fuentes.