NOTÍCIES

La questació per l’Alzheimer aconsegueix recaptar 410 euros a Almussafes

L’associació Afabals organitza diverses activitats per tal de celebrar el Dia Mundial de l’Alzheimer


La solidaritat dels almussafenys torna a posar-se de manifest en dies com a aquest. L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres demències, Afabals, aconsegueix reunir 410 euros en la taula petitòria instal•lada aquest matí enfront del Mercat Municipal. L’entitat completa els actes relacionats amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebrarà el pròxim 21 de setembre, amb una xarrada dirigida als familiars de persones amb malalties que afecten a la mobilitat, un vídeo fòrum i una volta solidària.

El pròxim dilluns 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer i l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres demències de Benifaió, Almussafes i Sollana, Afabals, ja ha iniciat les activitats per a commemorar tan destacat esdeveniment per a aquells que treballen per a millorar la qualitat de vida dels afectats per aquesta malaltia degenerativa.

Avui, dimarts 15 de setembre, coincidint amb la realització del mercat ambulant, els voluntaris d’aquesta entitat han celebrat la tradicional col•lecta a Almussafes, enfront del Mercat Municipal. Els integrants d’aquesta entitat, amb seu en la veïna població de Benifaió, han arreplegat 410 euros en la taula petitòria instal•lada en aquest lloc de pas per a moltes persones cada dimarts al matí. Demà aquest lloc solidari s’establirà a Sollana i el dijous a Benifaió.

Juntament amb aquesta acció solidària, amb la qual cerquen sufragar les activitats dutes a terme durant l’any en el Centre d’Estimulació i Rehabilitació “La Llimera”, Afabals ha organitzat també una conferència informativa titulada “Mobilitzacions i transferències de malalts amb poca mobilitat”, que se celebrarà dimarts que ve 22 de setembre a les 16 hores en el Centre Cultural d’Almussafes i que estarà a càrrec d’Encar Gonzálvez, fisioterapeuta, i Laura Santiso, auxiliar.

Aquesta ponència, oberta a tot el públic però especialment dirigida a cuidadors de persones afectades per dolències que afecten a la mobilitat, s’està desenvolupant també durant aquests dies en les localitats de Benifaió i Sollana, d’on provenen un gran nombre d’usuaris d’Afabals.

Per a completar el programa d’actes, aquest dijous 17 de setembre es projectarà en la Càmera Agrària de Benifaió la pel•lícula “Sempre Alice”, la trama de la qual gira entorn d’aquesta temàtica, i el dissabte 26 se celebrarà una volta solidària que començarà a les 10h en la Plaça Major d’aquest municipi de la Ribera Alta.

El regidor de Benestar Social i Sanitat, Faustino Manzano, assegura que “com a responsables de l’administració local hem d’estar al costat dels que pateixen i dels que necessiten ajuda, així que recolzem la iniciativa d’Afabals i estarem amb ells sempre que criden a la nostra porta per a proposar activitats que contribuïsquen a millorar la qualitat de vida de les persones”.

Categories: NOTÍCIES, SANITAT