NOTÍCIES

La quarta Setmana de la Salut arranca a Almussafes

El consistori local dissenya un ampli programa d’activitats per a millorar la qualitat de vida dels veïns al llarg de set intenses jornades

La cerimònia d’inauguració d’esta edició comptarà amb el pediatre i autor del llibre “Bésame mucho”, Carlos González, com a convidat d’honor


“En família, junts per la salut” és el lema de la quarta Setmana de la Salut d’Almussafes, una proposta municipal que es referma en la població amb una atractiva i variada agenda repleta d’opcions per a promoure els hàbits saludables entre els ciutadans. L’ajuntament ha tornat a organitzar esta iniciativa, que compta amb l’estreta col•laboració de tots els col•lectius socials i els comerços vinculats a la sanitat, l’esport i l’agricultura, a més dels centres educatius i la Direcció General de Salut Pública. Des del dilluns que ve, 8 de maig, i fins al diumenge dia 14, dia en què Almussafes celebrarà la primera RunCáncer de la seua història, la localitat es convertirà en un autèntic ‘manual’ sobre benestar i vida sana.

La sala d’actes del Centre Cultural d’Almussafes acollirà, el dilluns que ve a les 19 hores de la vesprada, l’acte oficial de presentació de la quarta Setmana de la Salut. Durant la cerimònia pública, que estarà oberta a la ciutadania, s’introduiran els últims plans escomesos per l’administració local, en especial l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció del MSSSI i el projecte “Ciutats Amigues de la Infància”. A més, en l’obertura intervindran l’alcalde d’Almussafes, Toni González, l’edil de Sanitat, Faustino Manzano, la directora de l’Àrea de Benestar Social, Laura Acuña, i el director de l’Àrea d’Esports, Alfonso López. En l’acte també participarà el reconegut pediatre i autor del manual “Bésame mucho”, Carlos González, el qual assistirà com a conferenciant convidat. Al finalitzar la ponència, se servirà un berenar saludable en la cafeteria de l’edifici.

Seminaris, tallers, descomptes especials, rifes, xarrades, tractaments, marxes, espectacles… La quarta edició de la Setmana de la Salut agafa impuls a Almussafes amb un intens calendari d’activitats especialitzades que es duran a terme del 8 al 14 de maig. L’ajuntament torna a posar de manifest la necessitat de visibilitzar els hàbits saludables amb eslògans com “Activa’t” i el treball en comú amb diversos establiments comercials i entitats locals relacionades amb la salut, el benestar o l’esport (Parafarmàcia Vero, Bellisol Ópticos, Herbodietètica Prats, Creu Roja o la Clínica Logopeda Andreu, entre molts altres).

A més, els veïns del municipi podran aconseguir dos bicicletes de passeig Conor, dos patinets Space Scooter i, com a novetat d’enguany, quatre cistelles ecològiques i quatre llibres sobre salut, entrant en el sorteig que es realitzarà durant la clausura de la primera carrera RunCáncer el diumenge a les 12 hores en l’Àgora del parc Central. Per cada activitat a la qual assistisquen, els almussafenys rebran la corresponent butlleta de participació.

Els vals per al sorteig es podran depositar en l’urna que habilitarà el consistori en la mateixa plaça el mateix 14 de maig 10 a 12 hores del matí.

 
Els tallers RCP, una activitat consolidada
 
Des de la regidoria de Sanitat s’ha apostat per brindar als estudiants d’Almussafes les ferramentes teòriques i pràctiques que els permeten dur a terme, en qualsevol moment i lloc, una reanimació cardiopulmonar. En este sentit, l’ajuntament ha tornat a contractar a l’empresa especialitzada ASAVAL per a impartir xarrades i tallers de RCP tant en els dos centres de primària, Almassaf i Pontet, com en l’IES Almussafes i en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, que es duran a terme durant els set dies.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT