NOTÍCIES

La primera fase de millora dels accessos a l’IES Almussafes està a punt de finalitzar

L’Ajuntament ha invertit un total de 42.465,63 euros en la reorganització de la circulació en Camí Fondo i part de l’Avinguda de la Foia per a millorar la seguretat de l’alumnat

El Consistori Municipal respon així a les demandes traslladades per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del centre escolar


Els accessos a l’IES Almussafes estan experimentant canvis amb la finalitat de millorar la seguretat de l’alumnat del centre en els seus desplaçaments a la infraestructura. Després d’una sol·licitud de l’AMPA i un posterior informe per part de la Policia Local del municipi, l’Ajuntament de la població ha posat en marxa un pla global que consta de tres fases, de les quals la primera està a punt de culminar-se. A partir d’ara, pel Camí Fondo, que és la via que circula en paral·lel a la CV-42 i que abasta també el carrer situat enfront de les pistes de tennis, tan sols pot circular-se en direcció al nucli urbà i en l’espai que ha quedat lliure s’ha col·locat un carril bici que pot utilitzar-se en tots dos sentits. També s’han realitzat canvis en la senyalització, tant horitzontal com a vertical. El consistori ha invertit en aquesta intervenció, que tindrà continuïtat en altres dues fases que s’iniciaran després d’avaluar el resultat d’aquesta primera, un total de 42.465,63 euros, IVA inclòs.

La ubicació de l’IES Almussafes en zona industrial suposa “un risc real en el transcórrer diari dels aproximadament sis-cents alumnes matriculats en el centre, amb edats compreses entre els dotze i els divuit anys”, segons assenyala la Policia Local de la població en un informe elaborat recentment a instàncies de l’Ajuntament del municipi sobre la perillositat del trànsit en els voltants del centre educatiu.

El document constata la situació denunciada al març per la junta directiva de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes, amb qui l’Inspector Cap de la Policia Local, Ernesto Serrano, i el regidor d’Educació, Pau Bosch, s’han reunit en diverses ocasions, la qual cosa ha portat al consistori de la població a iniciar un pla global per a reduir el trànsit de vehicles particulars i industrials simplificant el recorregut. Els primers resultats ja poden observar-se sobre el terreny, atès que la primera fase d’implementació d’aquestes mesures està a punt de finalitzar.
 
Canvis
 
Concretament, les primeres actuacions s’han centrat exclusivament en el Camí Fondo i en la senyalització de l’entorn de l’IES, aconseguint amb aquestes primeres mesures fer visible l’institut amb l’objectiu de donar major seguretat als escolars. D’aquesta forma, s’ha reemplaçat la senyalització vertical actual per una més adequada, s’han col·locat marques vials longitudinals contínues més visibles per a impedir els avançaments en la zona i s’ha creat un carril bici segur per als escolars que desitgen utilitzar-lo.

Aquest Camí Fondo s’ha convertit en una via d’una sola direcció, per la qual cosa a partir d’ara només pot utilitzar-se per a tornar del centre educatiu i del polígon industrial. Esta mesura ajudarà també a reduir l’afluència del trànsit rodat, principalment de vehicles agrícoles, en la confluència amb el centre educatiu, situació de perillositat que s’havia posat de manifest en el propi Consell Agrari Municipal. Així mateix, en l’espai que ha quedat lliure s’ha col·locat un carril bici de 4 metres d’ample pel qual es pot circular en tots dos sentits i en el tram paral·lel a la CV-42, que és la que dóna accés al nucli urbà, s’ha repintat el carril per a vianants de color verd per a diferenciar-lo del que està destinat a bicicletes.

El contracte per a l’execució d’aquesta primera fase del projecte de subministrament i col·locació de material vial divers s’ha adjudicat per un total de 42.465,63 euros, IVA inclòs, a l’empresa Senyalització Provial CYM, S.L., companyia que ha inclòs com a millora la col·locació de captafars lluminosos solars en tot el carril bici a cada 50 metres.

Entre les novetats que s’observaran en breu també es troba la instal·lació de senyals lluminosos en els passos de vianants com els instal·lats fa dues setmanes en els accessos als CEIP Almassaf i Pontet, una mesura amb la qual la Regidoria de Seguretat Ciutadana espera “seguir augmentant les quotes de seguretat amb les eines més adequades, segures i visibles en un context de creixement accelerat del parc mòbil, sobretot en la zona del Polígon Industrial Joan Carles I, on està situat el centre educatiu”, destaca el responsable de l’àrea, Faustino Manzano.

En posteriors fases, que s’iniciaran després d’avaluar l’eficàcia d’aquesta primera, s’intervindrà en el Camí la Foia i en la Ronda Antoni Ludeña.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME