JOVENTUT

La Policia Local d’Almussafes instal·la un circuit d’educació viària fix i ecològic en la Pista Polivalent

L’Ajuntament ha invertit 15.000 euros en aquesta actuació, que inclou tot el material i l’adquisició de 10 bicicletes i 10 ‘cars’

L’alumnat podrà participar en un major nombre de sessions pràctiques del programa municipal de promoció de la seguretat viària gràcies a aquesta iniciativa

L’estructura tan sols es desmuntarà durant l’estiu per a poder albergar activitats relacionades amb les festes


L’Ajuntament d’Almussafes es troba en la recta final dels treballs per a la instal·lació d’un circuit d’educació viària fix i ecològic en la Pista Polivalent del municipi, intervenció que suposa una inversió de 15.000 euros de fons propis. En el citat espai, realitzat amb materials reciclats, es desenvoluparan a partir d’ara les sessions pràctiques de l’Escola d’Educació Viària impulsada per la Policia Local de la població i en la qual participen cada any centenars d’escolars dels CEIP Pontet i Almassaf i de l’IES Almussafes. El circuit de trànsit i el seu equipament, que tan sols es desmuntarà durant l’estiu per a permetre la utilització de la zona per a un altre tipus d’activitats, reprodueix de forma quasi real l’entorn en el qual es mouen habitualment vianants i conductors. El projecte també ha inclòs l’adquisició de deu bicicletes i deu ‘cars’ per a la realització de les pràctiques.

L’Escola d’Educació Viària d’Almussafes, que porta prop de dotze anys formant als escolars del municipi, està ultimant la posada en marxa d’un circuit de seguretat viària en la Pista Polivalent de la població. La Policia Local, organisme encarregat del seu funcionament, obrirà en breu aquesta nova instal·lació amb la qual el col·lectiu d’estudiants podrà participar en un major nombre de sessions pràctiques per a aprofundir encara més en els continguts recollits en aquest pla formatiu, que inclou l’aprenentatge de les normes, senyals i consells relatius a la conducció, entre altres aspectes.

Fins ara, aquestes formacions es duien a terme al Parc Central i als patis dels col·legis, amb els inconvenients que això comporta per al desenvolupament de les diferents activitats programades dins del calendari escolar. Per això, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana s’ha decidit habilitar un espai en el qual la instal·lació puga mantindre’s fixa durant el curs acadèmic, facilitant així el treball dels agents encarregats de l’organització d’aquestes sessions. El circuit és ecològic, atés que els seus elements han sigut elaborats amb materials reciclats i en el mateix l’Ajuntament ha invertit 15.000 euros de fons propis, quantitat en la qual també s’ha inclòs l’adquisició de deu bicicletes i deu ‘cars’ per a poder dur a terme els diferents exercicis. En la seua fabricació s’han utilitzat 1.400 quilograms de plàstic reciclat, la qual cosa ha evitat l’emissió de 630 quilograms de CO² a l’atmosfera. L’estructura tan sols es desmuntarà a l’estiu amb l’objectiu de cedir la Pista Polivalent per a la realització de les activitats relacionades amb les festes patronals.

“La sensibilització dels més joves és la millor manera d’ajudar al fet que els problemes de la societat actual no es traslladen al futur. Un exemple d’això el tenim en l’educació viària. Entre tots hem d’aconseguir que els xiquets i xiquetes siguen conscients de la necessitat de complir les normes de circulació, ja siga com a vianants o com a conductors de, per exemple, bicicletes. Per a millorar l’educació viària que imparteix la nostra Policia Local, hem habilitat un Parc de Seguretat Viària en la Pista Polivalent, una instal·lació on els més joves podran aprendre totes les nocions necessàries per a desenvolupar-se amb seguretat en un entorn de circulació amb passos de zebra, semàfors, rotondes… i tot el necessari per a aprendre a circular amb responsabilitat i seguretat”, explica l’alcalde d’Almussafes, Toni González.
 
Programa d’Educació Viària
 
La Policia Local del municipi adapta els continguts que imparteix en funció de l’edat de les persones destinatàries. D’aquesta forma, els més xicotets gaudeixen de sessions en les quals adquireixen un especial protagonisme els jocs, les fitxes i el material audiovisual. Els alumnes d’Infantil i Primària realitzen, a més, visites a la reguarda policial, per a conéixer de primera mà les característiques dels vehicles i el material utilitzat pels agents. Finalment, l’alumnat de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius se centra en aspectes molt més concrets com són la conducció de ciclomotors, els primers auxilis, les mesures a prendre en cas d’accidents o els perills que comporta el consum d’estupefaents i alcohol i la velocitat excessiva.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES