NOTÍCIES

La Policia Local d’Almussafes inspecciona els vehicles de transport escolar sense trobar irregularitats

Els controls, impulsats per la DGT, s’han portat a terme aquesta setmana en el nucli urbà i en l’accés al centre de secundària


La Policia Local d’Almussafes inspecciona els vehicles de transport escolar sense trobar irregularitats

La totalitat dels autobusos dedicats al transport d’alumnat han superat satisfactòriament les inspeccions realitzades aquesta setmana per la Policia Local d’Almussafes. L’equip d’agents no ha detectat cap irregularitat en els controls, que estan organitzats per la Direcció General de Trànsit. En aquestes supervisions es revisen els permisos, la utilització de cinturons de seguretat i es procedeix a la realització de proves d’alcoholèmia a les persones conductores. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, assegura que “més val previndre que curar, per això estem sempre a la disposició d’altres institucions, com ara la DGT, per a col·laborar en quantes tasques siguen necessàries per a garantir que es minimitzen els riscos de la ciutadania”.

Els vehicles dedicats al transport escolar amb parada a Almussafes han sigut sotmesos aquesta setmana a una sèrie d’inspeccions amb l’objectiu de verificar que les empreses encarregades d’aquest servei compleixen tota la normativa. Es tracta d’una acció emmarcada dins de la Campanya de Vigilància i Control del Transport Escolar i de Menors de la Direcció General de Trànsit (DGT) que, en la localitat, com cada any, ha desenvolupat un equip d’agents de la Policia Local.

La totalitat dels autobusos destinats al servei de desplaçament d’alumnat a diferents centres educatius, inspeccionats entre la jornada d’ahir i la de hui, complien amb el reglament del sector. “Aquests controls són imprescindibles per a comprovar que els trasllats es fan correctament i que no existeixen deficiències que puguen posar en perill a les persones usuàries, en aquest cas menors”, ressalta el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic.

En les inspeccions, que han tingut lloc tant en el nucli urbà com en l’accés a l’IES Almussafes, es revisa que les autoritzacions i documents dels vehicles siguen els correctes i estiguen en vigor per a la prestació del servei. Concretament, s’han comprovat les condicions tècniques, els permisos de conducció, el respecte dels temps de conducció i descans i la utilització del cinturó en aquells autobusos que els porten. Finalment, s’han dut a terme controls d’alcohol entre els conductors, seguint en tot moment el protocol sanitari establit per a això.

“Diu el refrany que més val previndre que curar, per això estem sempre a la disposició d’altres institucions, com ara la DGT, per a col·laborar en quantes tasques siguen necessàries per a garantir que es minimitzen els riscos de la ciutadania, una prioritat per a l’Ajuntament d’Almussafes que tractem d’aplicar en tots els àmbits”, afig l’edil, qui agraeix el treball realitzat pel cos policial municipal.