CELEBRACIONS

La jove d’Almussafes, Maria Baldoví Navarro, és la Reina de les Festes 2023

Divendres passat 5 de maig, el Centre Cultural va acollir l’acte de l’elecció per sorteig públic

Set joves exerciran de dames integrants de la seua Cort d’Honor durant les Festes Patronals


La jove d’Almussafes, Maria Baldoví Navarro, és la Reina de les Festes 2023

Maria Baldoví Navarro, presentada per Dansaries del Tramusser, va ser seleccionada divendres passat 5 de maig per a ocupar el lloc de Reina de les Festes d’Almussafes del present any. El sobre amb el seu nom va ser el triat a l’atzar per la seua predecessora en el càrrec, Marina Javaloyas Iborra, durant una cerimònia en la qual tant ella com les altres set joves candidates al lloc, van estar abrigallades per autoritats, famílies, representants d’associacions, amistats i ciutadania en general. La regidora de Festes, Mar Albuixech, va oberturar l’acte públic avançant bona part del calendari festiu que donarà principi a la fi de juny i es clausurarà en l’última setmana del mes de juliol, i l’alcalde, Toni González, va felicitar la Reina i a la seua Cort d’Honor en els moments previs al tret del castell de focs artificials i el refrigeri que es va servir en honor de les joves protagonistes de la vetlada.

Divendres passat 5 de maig, a les 23 hores, es va dur a terme a la sala d’actes del Centre Cultural d’Almussafes la cerimònia en la qual es va triar a la nova Reina de les Festes. La jove Maria Baldoví Navarro, presentada per l’Associació Dansaires del Tramusser, va resultar seleccionada en aquest procés en el qual també van participar Naiara Artola, representant al Club de Pilota Valenciana; Mar Benet, presentada per l’Associació de Jubilats i Pensionistes; Ana Capellino, la representant de la Penya Valencianista; Blanca Fuentes, en representació de la Falla La Torre; Tania Lázaro, presentada pel Club de Gimnàstica; Marta Lerma, la candidata de la Junta Local contra el Càncer, i Andrea Pedrón, en representació de l’Associació AVA-ASAJA. Les set joves exerciran com les seues dames d’honor durant el calendari festiu del present any, després de la seua presentació oficial que tindrà lloc el pròxim 30 de juny.

Com a marca la tradició, la Reina de les Festes 2022, Marina Javaloyas Iborra, va ser la persona encarregada de triar a l’atzar un dels huit sobres depositats prèviament en l’urna per les huit candidates. Després de fer públic el nom de Maria, l’alegria va desbordar de manera immediata al nombrós públic assistent a l’acte oficial i a partir d’aqueix moment es van succeir les felicitacions, tant de la seua predecessora en el càrrec com del primer edil, Toni González.

Les persones assistents a la cerimònia del sorteig públic van gaudir a continuació d’un castell de focs artificials que es va disparar a l’esplanada del Centre Cultural, després del qual van compartir l’alegria i l’emoció de les joves en un refrigeri oferit pel consistori municipal en l’hall de la infraestructura.

Com cada any, la regidora de Festes, Mar Albuixech, va aprofitar la seua intervenció per a resumir els principals actes del programa festiu del present any, que s’inaugurarà oficialment el divendres 30 de juny amb la coronació de Maria Baldoví, com a màxima representant de les Festes d’Almussafes, i la presentació de la seua Cort d’Honor. El calendari festiu del present any està replet d’actes, entre els quals destaquen el sopar de quintes, la volta a peu, el festival de bandes, la desfilada de moros i cristians, les revetles, el ball de gala i l’homenatge a la paella, entre moltes altres activitats. L’edil va aprofitar la seua intervenció per a revelar el nom del grup musical que protagonitzarà el concert de festes: La Pegatina, així com per a agrair públicament la col·laboració mostrada per les entitats culturals, religioses, cíviques i esportives en l’elaboració de l’agenda festiva de 2023.