ESPORTS

La jove atleta almussafenya Sonia Charco, campiona autonòmica en 150 metres en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana

L’esportista, integrant del Club València Esports i en categoria Infantil, també va aconseguir la setmana passada el tercer lloc en els 80 metres

Amb només 13 anys, ha destacat també en altres disciplines com el tenis o el futbol, arribant a ser durant tres temporades portera del València CF


L’atleta Sonia Charco, d’Almussafes, va aconseguir el passat cap de setmana a Castelló la victòria en la carrera dels 150 metres i el bronze en els 80 metres en el Campionat Autonòmic Sub14 dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana. A poc a poc, la jove esportista està fent-se un lloc important en aquesta disciplina, perquè no solament participa en proves de velocitat, sinó que també practica el mig fons i el triatló, modalitat en la qual està dins de les 36 millors posicions d’Espanya.

Malgrat el poc de temps que porta especialitzant-se en l’atletisme, la jove almussafenya Sonia Charco Martín ja ha començat a fer-se un destacat espai en aquest àmbit tan competitiu. El passat cap de setmana, l’esportista, de 13 anys, va aconseguir a Castelló l’or en el Campionat Autonòmic Individual Sub 14 (categoria Infantil) dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, en 150 metres individual. En el mateix torneig, també es va adjudicar la tercera plaça en 80 metres, la qual cosa li va fer tornar a casa amb dues medalles.

Charco forma part del Club València Esports (Terra i Mar) des del mes d’octubre passat i destaca en velocitat, encara que també practica el mig fons i el triatló. En el rànquing de la Comunitat Valenciana, actualment ocupa la primera posició en 150 m. i la tercera en 80 m. Al mes de començar a competir ja va ser citada per al seu primer autonòmic en pista coberta en 60 metres, una trobada en el qual va aconseguir la victòria per equips i la plata en individual. Però els seus triomfs no conclouen ací, atés que és una de les 36 millors atletes de triatló A d’Espanya (Tanques, Pes i 80 ml).

“Molt activa, competitiva, responsable i disciplinada”, com la defineix la seua família, la jove ja porta una considerable trajectòria esportiva a la seua esquena. Als tres anys va començar a practicar natació i als set va passar a formar part del Club de Tenis d’Almussafes, on va romandre tres anys. 

Als deu va ser seleccionada com a portera del València CF femení, entitat en la qual va estar tres anys, però no va poder renovar la seua permanència. No obstant això, ella volia continuar fent esport i va optar per l’atletisme, disciplina que sempre li ha agradat. De fet, ha participat en nombroses ocasions en les carreres solidàries que es convoquen a Almussafes. Ara, a més, té l’oportunitat de demostrar el seu talent en proves de competició.

Aquest cap de setmana participarà en l’Interprovincial de Múrcia, que es disputarà en la localitat de Yecla, i l’1 i 2 de juny en el Campionat d’Espanya Individual Sub-14 de Soria.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES